مقالات حسابداری و حسابرسی

پول مجازی چیست

پول مجازی چیست

پول مجازی اصطلاحی است که در طی چند سال اخیر بسیار رایج، و در رسانه های زیادی به آن اشاره شده است.

احتمالا کلماتی مانند ارز دیجیتال ، ارز مجازی و رمزارز به گوشتان خورده، در ابتدا باید بگویم تمام این کلمات برگردان انگلیسی یک کلمه است و یک مفهوم را می‌ رساند که ان همان کریپتوکارنسی است.

ارز دیجیتال:

به هر پولی که از طریق اینترنت قابل انتقال باشد ارز دیجیتال گفته می‌شود. ارز دیجیتال معادل فیزیکی در دنیای واقعی ندارد و تنها در شکل دیجیتالی مورد استفاده قرار می ‌گیرد ولی با این وجود، دارای تمامی ویژگی‌های پول‌ فیزیکی است و مانند پول نقد فیزیکی، قابلیت دریافت، انتقال، و تبدیل به پولی دیگر را دارد. پی ‌پال، بیت کوین، وبمانی، ریپل و… نمونه هایی از پول‌های مجازی هستند که به توضیح مختصری از هر یک می‌پردازیم.

پی ‌پال:

یک حساب بانکی یا کیف پول الکتریکی، که در وب امکان پرداخت و دریافت پول را تسهیل نموده ، این کمپانی در امریکا قرار دارد و با توجه به امنیت و هماهنگی کیف پول پی پال با تمامی کارت‌های اعتباری و حساب های بانکی، این کیف پول در بین کاربران اینترنت محبوبیت زیادی دارد. با پی‌پال به راحتی می‌توان به حساب بانکی خود دسترسی داشت و نیازی به وارد کردن اعداد و ارقام کارتی‌ نمی‌باشد.

بیت کوین:

یک نظام پرداخت جهانی و رمز ارز با کارکرد مشابه پول بی پشتوانه است و از نظر حقوقی هیچ کشوری را به عنوان پول قانونی به رسمیت نشناخته است .

بیت کوین اولین پول دیجیتال غیرمتمرکز به لحاظ فنی ا‌ست چرا که بدون بانک مرکزی یا مسئول مرکزی عمل می‌کند. این شبکه همتا به همتا است و تراکنش‌ها بدون واسطه بین کاربران و مستقیما انجام می‌ پذیرد.

وبمانی:

سیستم پرداخت الکتریکی سریع است و در کوتاه ترین زمان امکان انجام تراکنش های مالی را بدون نیاز به کارت اعتباری و حساب بانکی فراهم می‌کند.

این ارزمجازی دارای تراکنش های امن، غیرقابل برگشت و غیرقابل شناسایی می‌باشد.

موارد استفاده از پول دیجیتال:

از پول‌های دیجیتال می‌توان جهت پرداخت برای دریافت خدمات و کالا استفاده کرد، مانند خرید ازفروشگاه‌های انلاین و پرداخت قبوض. یکی از مزیت‌های ارزمجازی نداشتن محدودیت سیاسی و جغرافیایی‌ است، بدین صورت که تراکنش می‌تواند از هر مکانی و در هر نقطه‌‌‌ای از جهان انجام گیرد.

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات حسابرسی می باشد.

پول مجازی

پول مجازی

خطرات احتمالی استفاده از این نوع پول‌ ها:

ارزهای مجازی جزو ان دسته از مقولاتی هستند که همگام با داشتن ویژگی‌های منحصر‌به‌ فرد تسهیلاتی ، ممکن است حامل خطراتی برای سیستم امنیتی و پولی کشور باشند. از طرفی استفاده‌ گسترده از پول مجازی می‌تواند خطراتی به همراه داشته باشد و امکان سرقت توسط تیم‌های هکر و حمله‌ ی سایبری را فراهم کند.

دسته بندی پول‌های مجازی:

پول‌های مجازی در یکی از دو دسته‌ی متمرکز و غیرمتمرکز قرار می‌گیرند بدین طریق که پول‌های مجازی متمرکز فعالیتشان زیر نظر یک موسسه یا شرکت خاص انجام می‌گیرد.به عنوان مثال پی‌پال یک نوع پول مجازی متمرکز است.

پول‌های مجازی غیرمتمرکز که به اصطلاح ارز دیجیتال یا ارز رمزپایه نیزنامیده می‌شوند.بیت کوین یکی از انواع پول‌های مجازی غیرمتمرکز است.

اما تفاوت اصلی پول‌های مجازی متمرکز و غیر متمرکز:

ما شاهد ارائه‌ ی ارز متمرکز توسط یک شرکت خاص هستیم یا به زبان دیگر کیف پول این نوع ارز فقط روی یک یا چند سایت مخصوص قابل دسترسی‌ ست و برای استفاده از آن ثبت‌نام ضروری می‌ باشد.

در این دسته از پول‌های مجازی، یک ارز سنتی پشتیبان خواهد بود، به عنوان مثال: دلار پشتیبان پی‌پال است .

به عنوان مثال : زمانی که شما 2000 دلار شارژ می‌کنید، 2000 واحد پی‌پال دریافت خواهید کرد و در زمان فروش ان نیز، به اندازه‌ی همان 2000 دلار پول دریافت خواهید کرد.

اما در ارزهای غیرمتمرکز تراکنش‌ها به وسیله‌ی پایگاه داده توزیع شده به اسم بلاک چین، صورت می‌گیرد و مالک ان شرکت خاصی نمی‌باشد و کاربران می‌توانند بدون ثبت ‌نام کیف پول ارز مورد نظر را، نصب کنند و در کامپیتر یا موبایل خود، بدون واسطه و به صورت همتا به همتا تراکنش‌های خود را انجام دهند.این ارزها کاملا یکتا عمل می‌کنند و پشتوانه‌ی ارزهای دیگر را ندارند.

نقاط ضعف و قوت ارزهای دیجیتال متمرکز و غیرمتمرکز:

در نظر داشته باشید که در یک سیستم مرکزی، گروهی از افراد وجود دارند که در برابر تمامی تراکنش‌ها مسئول‌ اند. اگرشما درانجام یک تراکنش اشتباه کنید، می‌توانید با دادن درخواست به ان شرکت تراکنش خود را اصلاح نمایید ولی در یک سیستم غیر متمرکز شما قادر به انجام چنین کاری نخواهید بود.

در شبکه‌ ی متمرکز اطلاعات شخصی نگه داری می‌شود که این اطلاعات ممکن است هک شوند، ازبین بروند، یا با درخواست ارگان‌های دولتی در اختیارشان قرار گیرد.

شبکه ‌ی غیرمتمرکز این مشکلات را ندارد اما این امر، راه را برای فعالیت‌های جعلی باز می‌کند.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله نرم افزار ورد برای حسابداری را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای انجام کلیه خدمات حسابداری می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد آرا: 0

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *