مقالات حسابداری و حسابرسی

راس گیری چک ها

راس گیری چک ها

جهت یافتن یک تاریخ واحد یا زمان پرداخت واقعی و مشخص برای چند عدد چک که دارای مبلغ های گوناگون و تاریخ های متفاوتی هستند، محاسباتی انجام می‌شود که راس گیری چک نام دارد.

برای درک بهتر مفهوم مورد نظر به مثال زیر مثال توجه کنید:

تصور کنید در یک تجارت می­خواهید از چک های افراد خریدار که مبلغ های متفاوت و تاریخ های گوناگونی دارند، مبلغ 20 میلیون تومان را برای 30 روز دیگر پرداخت کنید. برای این کار می­توانید از راس گیری استفاده کنید و چک ها را به گونه‌ای انتخاب کنید که راس کلی همه ی آن ها تاریخی باشد که مد نظر شما است.

برعکس این قضیه نیز درست است. یعنی مثلا شما با یک خریدار قرار گذاشته ­اید که او مبلغی را مطابق موافقت طرفین، در تاریخ مشخصی با شما تسویه کند و حالا او چند عدد چک با مبلغ های متفاوت و تاریخ های گوناگون به شما تحویل داده است، در این شرایط شما با به کار بردن راس گیری می­توانید بفهمید که راس همه‌ی چک های دریافت شده در تاریخی است که شما با یک دیگر توافق کرده ­اید یاخیر. یا این که از تاریخ مورد نظر بیشتر یا کمتر شده است.

راس گیری در سامانه های حسابداری:

در سامانه های حسابداری برای دانستن سطح خطر پذیری مالی، باید علاوه بر آگاهی از موجودی نقدی، معادل چک هایی که موعد پرداخت آن ها فرا نرسیده را هم تخمین بزنیم. برای مثال اگر ما یک چک 200 میلیون ریالی برای فردا و یک چک دیگر 2 میلیون ریالی برای 20 روز دیگرداشته باشیم، ریسک یا خطر پذیری بیشتری داریم تا این که یک چک 200 میلیونی برای 20 روز دیگر و یک چک 2 میلیونی برای فردا داشته باشیم.

برای محاسبه راس گیری چک ها، فرمول ها و محاسبات زیادی وجود دارد.

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات حسابرسی می باشد.

محاسبه تاریخ پایه یا مبنا

محاسبه تاریخ پایه یا مبنا

محاسبه تاریخ پایه یا مبنا:

نکته‌ ای که درباره این موضوع وجود دارد این است که در بعضی از زمان ها به جای این که یک فاکتور داشته باشید چند فاکتور دارید و تصمیم دارید مبلغ آن را در قالب چک از خریدار دریافت کنید. در این حالت نخست باید راس فاکتورها را حساب کنیم تا تاریخ پایه یا همان مبنا به دست آید. سپس با استفاده از آن (تاریخ پایه) راس چک ها را حساب می­کنیم.

در این توضیح نحوه راس گیری چک با مورد هایی که گفته شده تفاوتی ندارد، فقط در ابتدا باید تاریخ پایه محاسبه شود.

کاربرد های راس گیری چک:

راس گیری چک دارای دو کاربرد عمده است که به آن ها می­پردازیم.

  1. وقتی که مبلغ یک فاکتور را می­خواهیم نقدی بگیریم ولی چون خریدار مشکل کمبود یا نداشتن نقدینگی دارد، با خریدار قراری منعقد می­کنیم که مبلغ فاکتور را به گونه ای مدت دار مثلا 20 روزه به ما پرداخت کند.
  2. وقتی که چک را قبل از موعد پرداخت آن تبدیل به پول می­کنیم. یعنی چک را به شخص دیگری می­فروشیم، به عنوان مثال ما یک چک داریم که موعد پرداخت آن یک ماه دیگر است وآن را به یک تاجر یا بازاری می­ دهیم آن گاه این فرد به جای چک به ما پول نقد می‌دهد و اسکونت که درصدی از مبلغ دریافتی است را کم می­کند.

نرم افزارهای مربوط به راس گیری:

در خصوص این موضوع نرم افزار های حسابداری طراحی شده است که می­توان از آن ها جهت آسان تر شدن کار استفاده کرد.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله حسابداری مالی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای مشاوره در زمینه خدمات حسابداری می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 3 / 5. تعداد آرا: 2

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *