حسابداری جمع آوری، ثبت، طبقه بندی و خلاصه کردن فعالیت های مالی در قالب اعداد قابل تبدیل به پول می باشد و می توان از اعداد، تفسیری برای اهداف یک واحد اقتصادی به دست آورد.
در واقع در حسابدرای، یک سری اطلاعات عددی، جمع آوری و خلاصه بندی می شود و در اختیار استفاده کنندگان این اعداد و ارقام قرار می گیرد. این فعالیت در حسابداری باعث پیدا شدن هدف سودبندی اطلاعات از این علم شده است.
علم حسابداری، مانند دیگر علوم کاربردی، دارای یک سری از علائم و اصطلاحات کاربردی می باشد. از جمله می توان به بدهکار، بستانکار، درآمد، هزینه، بدهی، دارایی و حقوق صاحبان سهام اشاره کرد. تمامی معاملات و رویدادهای مالی ثبت می شود و در صورت لزوم می توان از این رویداد ها گزارش گیری کرد.
حسابداری منبع اصلی اطلاعات مالی یک شرکت می باشد، که مدیران و سهام دارن برای تصمیمات خود از این منبع به دست آمده استفاده می کنند، زیرا حسابداری یک فرایندی است که معاملات را شناسایی می کند و بعد از اندازه گیری و تلخیص اطلاعات، این اعداد به دست آمده را در اختیار استفاده کنندگان و تصمیم گیرندگان قرار می دهد.
یکی از شرایطی که علم حسابدرای فراهم می کند، امکان بایگانی کردن سوابق مالی واحد اقتصادی می باشد. ثبت دقیقی وضعیت مالی یک شرکت به مدیریت آینده مالی شرکت کمک فراوانی می کند.
چهار هدف اصلی حسابدرای:
یک حسابدار باید، یک سری اطلاعاتی را از یک واحد اقتصادی جمع آوری کند و این اطلاعات را در اختیار استفاده کنندگان قرار دهد و همچنین، مدیران هم باید بتوانند که در برابر این اطلاعات پاسخگو باشند.
- یکی از اهداف حسابداری، در اختیار قرار دادن یک سری اطلاعات به استفاده کنندگان این اطلاعات می باشد.
- اطلاعاتی که در اختیار مدیران مدیران قرار می گیرد، باعث به وجود آمدن رهبری و کنترل سازمان می شود.
- مدیریت با اختیارات و منابعی که از حسابداری به دست می آورد، در برابر تصمیمات و اهداف پاسخگو می باشد.
- آخرین هدف حسابدرای در واقع همکاری و نظارت آن به کل جامعه می باشد.
البته توجه داشته باشید که یک حسابداری خبره، باید با تمامی قوانین مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده، استانداردهای حسابداری، استانداردهای حسابرسی و قوانین بیمه آشنایی کامل داشته باشد.
برای مطالعه مقاله قبض مالیاتی و نحوه پرداخت آن می توانید از این لینک استفاده نمایید.
چرا حسابداری و امور مالی برای تجارت اهمیت دارد:
حسابداری، امور مالی و درک اعداد و ارقام، کلید اصلی تجارت می باشد و تمامی جریان های به دست آمده از این علم، کمک می کند که تصمیم گیرندگان، بهترین و مفید ترین تصمیمات را بگیرند.
هدف حسابداری و امور مالی در تجارت:
حسابداری باعث هدایت امور مالی و پیشرفت می شود. در واقع حسابداری باعث به وجود آمدن بستری می باشد که از جریان رفت و آمدهای پولی کاملا آگاه می شوید و می توانید شرایط پیشرفت کاری خود رافراهم کنید.
حسابداری از مشکلات حقوقی جلوگیری می کند:
یکی از قوانین مهم تجارت، ثبت دقیق مالی می باشد، زیرا ثبت جزیی ترین مسائل هم باعث پیامدهای مهمی در مدیریت مالی می باشد. همچنین عدم ثبت وقاعی مالی باعث لطمه به سیستم می شود و پیامدهای خوبی برای آن واحد اقتصادی به وجود نمی آورد. مدیران یک واحد اقتصادی باید از میزان مصرف هزینه، مقدار مالیات پرداختی و زمان پرداخت مالیات اطلاع داشته باشند.
منفعت استفاده از حسابداری:
برای مسائل خارج از شرکت:
داشتن یک حسابداری اصولی باعث ایجاد سهولت در گرفتن وام از یک بانک و یا اینکه جذب سرمایه گذاران مفید برای شرکت می شود. همچنین با داشتن یک حسابداری اصولی می توانید سرمایه گذاران خارجی را به سمت شرکت جلب کنید و به راحتی صورت های مالی شرکت را به آن ها ارائه دهید.
برای مسائل داخل شرکت:
داشتن یک حسابداری اصولی به سرمایه گذاران داخلی، برای تصمیمات جدید کمک می کند. ممکن است که در بین کارکنان یک واحد اقتصادی، شخصی قصد خریدسهام آن واحد را دشته باشد و یک حسابداری اصولی، کمک می کند که این تصمیمات به راحتی انجام شود. نقاط ضعف و قوت یک واحد اقتصادی با داشتن یک حسابدادی اصولی مشخص می شود
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله حسابداری پیمانهای بلند مدت را به شما پیشنهاد می کنیم.