مقالات مالیاتی

توافق مالیاتی چیست

توافق مالیاتی

براساس اصل تعاون ملی و بر وفق مقررات، هر کس باید از ثروت و درآمد خود برای تامین هزینه های عمومی، حفظ منافع اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور با توجه به مقدار قدرت و توانایی خود، مالیات پرداخت کند. روش محاسبه مالیات در کشور ما به دو صورت علی الراس و خود احضاری می باشد. البته نظام های مالیاتی پیشرفته به جای شیوه علی الرس که در آن ماموران اداره مالیات، میزان مالیات متعلقه را مشخص می کنند، خود احضاری را جایگزین کرده اند و در این روش شخص حقیقی و یا حقوقی خود میزان سود و مالیات را اعلام می کند.

مشاوره مالیات

محاسبه مالیات بر اساس توافق مالیات:

بر اساس راه و روش اداره مالیاتی، دلایل مختلف و حذف برخی از مواد قانون، محاسبه مالیات شرکت های بزرگ به صورت توافق یا همان روش سنتی انجام می شود و مودی مالیاتی نیز آن را قبول می کند.

به طور کلی این موضوع، یکی از مشکلات اساسی قانون مالیات های مستقیم می باشد و تنها با اقتصاد شفاف، مشخص شدن مالیات به صورت سیستمی، نظارت ارگان مخصوص بر روی نحوه برگ تشخیص مالیاتی، مشخص شدن تفاوت زیاد ارقام درج شده در برگ تشخیص های صادره نسبت به رقم های قطعی، اصلاح قانون های مستقیم، حذف بررسی توافقی، برون سپاری خدمات مالیاتی و بازجویی متخلفین، مشکلات این سازمان از بین می رود.

ماده 238 قانون مالیات های مستقیم

ماده 238 قانون مالیات های مستقیم

ماده 238 قانون مالیات های مستقیم:

به منظور احترام مودیان محترم مالیاتی و جلوگیری از سوء تفاهمات احتمالی در رابطه با توافقات انجام شده و اجرای ماده 238 قانون مالیات های مستقیم، در صورت ارائه اسناد و مدارک موثر در کم کردن درآمد مشمول مالیات مودی، ممیزین کل مالیاتی موظف به رعایت نکات ذکر شده در ذیل می باشند:

  • ممیزین مالیاتی قبل از درج کامل ظهر برگ تشخیص مالیات، از گرفتن امضاء از مودی اکیدا خودداری کنند.
  • در صورتی که مشخص شود که مودی بی سواد می باشد، می بایست شخص امینی که از کارمندان وزارت اقتصاد و دارائی و سازمان امور مالیاتی هم نباشد، توسط مودی معرفی شود و به همراه وی مقررات ماده 238 قانون مالیات های مستقیم بر اساس مورد به اجرا گذاشته شود.
  • ممیزین مالیاتی بعد از کم شدن درآمد مشمول مالیات، باید میزان مالیات متعلقه را به مودی مالیاتی تفهیم کند و بعد از تایید و موافقت مودی، مراتب را در برگ تشخیص مالیات منعکس کند.
  • مودی باید بعد از توافق خود با جمله، (موافقت خود را با تعدیل درآمد مشمول مالیات از ماخذ مبلغ … ريال اعلام می دارم) اقدام به امضاء این برگه مالیاتی کند.
  • بر اساس این ماده از قانون مالیات های مستقیم، هر زمان که برگ تشخیص مالیات صادر شد، اگر چنان چه مودی نسبت به این مالیات متعلقه اعتراضی داشته باشد، خود و یا وکیل تام الاختیارش می تواند در مدت زمان سی روز از تاریخ ابلاغ، همراه با اسناد و مدارک مربوطه به اداره مالیات مراجعه کرده و کتبا درخواست رسیدگی را داشته باشد.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله تشکیل پرونده مالیاتی را به شما پیشنهاد می کنیم.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی تلفنی می توانید با شماره 0912020822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 1.3 / 5. تعداد آرا: 3

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *