مقالات ثبت شرکتها

ثبت شرکت در عمان

ثبت شرکت در عمان

کشور عمان با اقصاد کلان جهان مثل عربستان و امارات از راه های دریایی و هوایی و راه آهن، دسترسی تجاری دارد و مکانی ایده آل برای شرکت های بازرگانی می‌باشد. ثبت شرکت در این کشور، مزیت های فراوانی به دنبال دارد. در ادامه به اصلی ترین آن ها خواهیم پرداخت:

  • فراهم شدن این امکان که به همه نقاط دنیا، کالا صادر و وارد کنیم و از بند محدودیت های جهانی ایران فارغ شویم.
  • در دسترس بودن بیشتر بنادر با اهمیت به واسطه خلیج فارس، خلیج عمان و اقیانوس هند و توانایی مبادله به شیوه هوایی با استفاده از فرودگاه های بین المللی این کشور.
  • عمان عضو اداره تجارت جهانی WTO است که یک مزیت بزرگ برشمرده می‌شود.
  • این کشور به لحاظ امنیت و ثبات مالی بسیار مطمئن است و فرصت خوبی برای سرمایه گذاری های طولانی مدت است.

چگونگی ثبت شرکت در کشور عمان

قوانین کشور عمان به گونه‌ای است که اگر بخواهید هر نوع فعالیتی در این کشور داشته باشید، می‌بایست در مرحله اول به صورت قانونی شرکت خود را ثبت نمایید. (پروانه شرکت ها در این کشور، هر 5 سال یک مرتبه تمدید می‌شود)

ثبت شرکت در این کشور، به شیوه های زیر قابل انجام است:

  • ثبت شرکت Local یا محلی که خود به پنج مرحله تقسیم می‌شود. (درجه اول، درجه دوم، درجه سوم، درجه چهارم، درجه پنجم)
  • ثبت با سرمایه گذاری خارجی (investment foreign)
  • ثبت درجه اول و درجه ممتاز
  • ثبت در ناحیه آزاد صنعتی industrial free zone (نیازی به داشتن شریک عمانی نیست)
  • ثبت با تصاحب صد درصد مشارک ایرانی (نیازی به داشتن شریک عمانی نیست)

ثبت Local یا محلی

مبنای پنج درجه در نظر گرفته شده برای این شرکت ها، میزان سرمایه اولیه آن ها می‌باشد. بیشترین درجه، درجه اول و کم ترین درجه، درجه پنجم می‌باشد.

این شرکت ها باید به گونه ای باشند که سهم شریک عمانی از 50 درصد بیشتر باشد و بر اساس قوانین عمان، صاحب (Owner) اصلی، شریک عمانی خواهد بود و این شریک عمانی حق و توانایی کنترل تمامی حساب های بانکی و اموال دیگر شرکا را دارد.

این شیوه از ثبت شرکت برای ایرانیان پیشنهاد نمی‌شود. بلند مدت ترین اقامت برای فرد ایرانی که بیشترین سهم ممکن (49 درصد) را داشته باشد، به مدت دو سال خواهد بود و اقامت به عنوان مدیر عامل شرکت می‌باشد.

شرکت درجه اول یا First Grade

سرمایه ثبتی در این روش می‌بایست 150.000 ریال عمانی باشد.

بیشترین سهم برای شرکای ایرانی در این روش، هفتاد درصد خواهد بود و سی درصد دیگر سهم شریک عمانی است. کمترین سهم در نظر گرفته شده برای شرکای ایرانی ده درصد است. تعداد حداکثری شرکای ایرانی 3 نفر می‌باشد و این نوع از شرکت ها کارت بازرگانی درجه اول اخذ می‌کنند.

شرکت درجه ممتاز یا Excellent Grade

سرمایه ثبتی 250.000 ریال عمانی خواهد بود.

بیشترین سهم شرکای ایرانی هفتاد درصد و تعداد حداکثری آن ها 7 نفر است. با اضافه شدن هر شریک ایرانی، سرمایه ثبتی به میزان 50.000 ریال عمانی افزایش پیدا می‌کند. به این صورت سرمایه ثبتی شرکت ممکن است از 300.000 الی 450.000 ریال عمانی در تغییر باشد. این نوع از شرکت ها کارت بازرگانی ممتاز اخذ می‌کنند و هم چنین قادر به گرفتن تسهیلات بانکی بیشتر خواهند بود.

ثبت شرکت با سرمایه گذاری خارجی و امتیازات خاص آن

  • گرفتن اقامت یک ساله با بهترین درجه شهروندی.
  • داشتن حساب بانکی (شخصی و شرکتی).
  • گرفتن اقامت برای همه شرکا و خانواده آن ها.
  • بهره برداری از تسهیلات خاص بانکی.
  • گرفتن ویزای کشورهای اروپایی و آمریکایی )که برای شهروندانی که در عمان اقامت دارند بسیار راحت تر است).
  • وارد شدن به بازار های بی نظیر کشورهای آفریقایی و عربی.

کسانی که دارای کارت اقامت کشور عمان هستند، به آسانی می‌توانند ویزای کشورهای کانادا، آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی را اخذ کنند و هم چنین می‌توانند به صورت نامحدود به کشورهای کویت، قطر و امارات متحده سفر کنند (حتی بدون داشتن دعوت نامه).

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات ثبت تغییرات شرکت ها می باشد.

کشور عمان

کشور عمان

ثبت در ناحیه آزاد صنعتی این کشور

عمان 4 ناحیه آزاد صنعتی دارد. این منطق عبارت‌اند از:

  1. منطقه آزاد صحار
  2. صلاله
  3. دقم
  4. المزیونه

برای ثبت شرکت در هر یک از این مناطق، تقاضا کننده ملزم است طرح پیشنهادی تجاری و صنعتی و بیزینس پلن خویش را به مدیریت ناحیه آزاد صنعتی تحویل دهد که بررسی آن بسته به نوع فعالیت کارخانه مورد نظر که در پروپزال ذکر شده، 1 الی 3 ماه کاری به طول می انجامد.

فرد تقاضا کننده ملزم است پیش از تایید شدن طرح، ثبت شرکت را با سرمایه ثبتی 150.000 ریال عمانی و افتتاح حساب بانکی برای شرکت خود (در یکی از بانک های عمان) را انجام دهد. در این نوع از ثبت شرکت، کم ترین میزان سهام شرکای ایرانی ده درصد می‌باشد.

اگر طرح پیشنهادی به واسطه منطقه آزاد مورد تایید قرار گیرد، اجازه تاسیس کارگاه یا کارخانه داده می‌شود و محل احداث بر اساس ضرورت های فنی طرح مورد نظر، انتخاب می‌گردد. به طرح تایید شده مقدار زمین مورد نیاز فرد متقاضی، برای مدت 25 سال اجاره داده می‌شود و البته این مدت زمان، قابل تمدید می‌باشد. فرد متقاضی می‌بایست در زمینی که به او اجاره داده شده، به اجرای پروژه صنعتی و ساخت سوله بپردازد.

در این منطق آزاد، اجاره هر متر مربع از زمین (سالانه) 1.5 الی 5 دلار است. این نکته لازم است ذکر شود که با توجه به تحریم ها، اگر هیچ شریک عربی در شرکت وجود نداشته باشد، ممکن است ایرانیان قادر نباشند حساب بانکی باز کنند.

مزایای ویژه ثبت در ناحیه آزاد صنعتی

  • مالکیت صد درصدی برای شرکای ایرانی.
  • به فرد تقاضا کننده برای مدت یک سال کارت اقامت داده می‌شود.
  • اگر شرایط زیر رعایت شود و کارمندان استخدامی شرکت عمانی باشند.
  • شرکت تا 25 سال از دادن مالیات معاف خواهد شد.

شرایط

  • ده سال اول شروع به کار، حداقل پانزده درصد کارمندان باید عمانی باشند.
  • از سال دهم الی پانزدهم، حداقل 25 درصد کارمندان عمانی باشند.
  • از سال بیستم الی بیست و پنجم، حداقل 50 درصد کارمندان عمانی باشند.

ثبت شرکت با سهام صد درصدی و بدون نیاز به داشتن شرکای عمانی

با داشتن یک میلیون ریال عمانی، قادر خواهید بود در شهر مسقط یک شرکت که صد درصد مالکیت آن با شما باشد را به ثبت برسانید ولی با وجود تحریم های جهانی و با نداشتن شریک عرب، ایرانیان قادر نخواهند بود حساب بانکی باز کنند، که این نکته حائز اهمیت است.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت و گرفتن اقامت عمان

  • کپی از حساب بانکی شش ماهه.
  • گواهی جهت نداشتن سوء پیشینه.
  • عکس رنگی در ابعاد 4*3.
  • اسکن پاسپورت (که حداقل 1 سال اعتبار داشته باشد).

توافق نامه بین شرکای ایرانی و عمانی

مشخص کردن محدوده اختیارات و روشن کردن تکلیف سهام بین شرکای ایرانی و عمانی، یکی از موارد مهم حقوقی جهت ثبت شرکت است. به همین خاطر، تفاهم نامه ای تنظیم می‌شود و شریک عمانی اعلام می‌کند که هیچ حقی در برابر سهم شریک خود ندارد و عهده دار همه مسئولیت های شرکت، شریک ایرانی می‌باشد و هم چنین هیچ سهمی از سود و ضررهای شرکت ندارد. در برابر این تعهدات، از طرف شریک ایرانی حقوق سالیانه دریافت خواهد کرد.

مقدار زمانی که برای به اجرا در آوردن خدمات قابل ارائه در این کشور صرف می‌شود:

همه مراحل ثبت، گرفتن اقامت، کارت بازرگانی، باز کردن حساب بانکی، ایجاد توافق نامه بین شرکا، انجام آزمایشات فرد متقاضی و گرفتن تاییدیه سازمان بهداشت کشور عمان برای اخذ کارت شهروندی در طی 30 روز کاری انجام می‌شود.

برای همه این مراحل نیاز به حضور فرد ایرانی در عمان نیست و تنها برای گرفتن اقامت شهروندی و آزمایشات پزشکی، فرد متقاضی ملزم است حداکثر چهار روز در کشور عمان حضور داشته باشد.

برای مطالعه مقاله ثبت شرکت در مجارستان می توانید از این لینک استفاده نمایید.

مزایای ثبت شرکت در عمان

مزایای ثبت شرکت در عمان

برخی از نکات دیگر

ثبت Local یا محلی شرکت در کشورهایی که در حوزه خلیج فارس هستند به شکل 51 درصد سهم شریک عربی و 49 درصد سهم شریک ایرانی است ولی طبق مقررات جدید عمان، می‌شود به شیوه سرمایه گذاری خارجی اقدام به ثبت شرکت کرد که همان طور که پیش تر گفته شد، 70 درصد سهم شریک ایرانی و 30 درصد سهم شریک عمانی است.

هم چنین امکان ثبت شرکت با مالکیت 100 درصدی شریک ایرانی در ناحیه آزاد صنعتی و با سرمایه اولیه یک میلیون ریال عمانی فراهم است اما با توجه به مشکلاتی که بر سر راه باز کردن حساب بانکی به دلیل نبود شریک عمانی وجود دارد، پیشنهاد می‌شود که شرکت با سهم 70 درصد شریک ایرانی و 30 درصد شریک عمانی ثبت شود.

کارت بازرگانی در عمان:

هر شرکتی با موضوعات صادرات و واردات و برای انجام فعالیت های صادراتی، ملزم به گرفتن کارت بازرگانی از اتاق بازرگانی این کشور است. این کارت ها بر اساس درجه شرکت، اعتبار یک تا سه ساله دارند و البته قابل تمدید می‌باشند.

واردات و صادرات به عمان:

واردات و صادرات در این کشور پس از ثبت شرکت و گرفتن کارت بازرگانی، امکان پذیر می‌شود و هر شریک ایرانی بر اساس موضوعی که شرکت خود را ثبت کرده است، می‌تواند اقدام به واردات و صادرات کالاها کند.

هزینه گمرکی مربوط به واردات کالا در عمان:

تعرفه گمرکی مربوط به هر کالا بر اساس استانداردهای سالیانه گمرک این کشور تعیین می‌گردد. متوسط حق گمرکی وارد شدن کالا به این کشور، 5 درصد از بهای آن است. (صادرات مجدد کالا، هزینه گمرکی مجدد نمی‌خواهد)

جواز شهرداری شرکت:

هر شرکت برای هر نوع فعالیت اقتصادی و در هر جای این کشور که باشد، ملزم به گرفتن جواز شهرداری است. با تحویل اجاره نامه قانونی و دیگر اسناد شرکت، جواز شهرداری اخذ می‌شود.

مالیات سالانه:

بر اساس مقررات وزارت مالی این کشور، بعد از تحویل دفاتر مالی و مشخص شدن سود خالص شرکت، میزان سود خالص که به صورت سالیانه به دست آمده، 15 درصد از آن به عنوان مالیات گرفته می‌شود. تا سقف 20.000 ریال عمانی، سود مالیات گرفته نمی‌شود.

بیمه کارمندان عمانی و خارجی:

بر اساس مقررات وزارت کار این کشور، کارفرما ملزم است کارمندان عمانی را بیمه کند ولی بیمه کردن برای کارمندان خارجی ضروری نیست. هزینه بیمه کردن هر کارگر حداقل 60 ریال عمانی است. (البته با توجه به حقوق ها و مشاغل مختلف، متفاوت است)

حقوق کارمندان:

کم ترین حقوق در نظر گرفته شده برای کارمندان عمانی 325 ریال عمانی است. حقوق برای کارمندان خارجی حد و حدود مشخصی ندارد و بر طبق تحقیقات صورت گرفته، حقوق کارمندان بنگلادشی 70 ریال، کارمندان هندی و پاکستانی 150 ریال و کارمندان فیلیپینی 200 ریال می‌باشد.

ثبت نام تجاری یا برند در این کشور:

برای هر نوع فعالیت اقتصادی با نام تجاری مخصوص، نیاز به ثبت آن در سازمان تجارت عمان می‌باشد و به همین جهت برای بهره بری از هر نوع لوگو و برند، ملزم به اخذ مجوزهای لازم می‌باشید.

خدمات بانکی

پس از باز کردن حساب بانکی خصوصی و حساب بانکی شرکتی، هر نوع مبادله بانکی، بین بانک های داخلی و هر یک از بانک های بین المللی و همین طور افتتاح اعتبار اسنادی امکان پذیر می‌شود. مالک حساب بانکی قادر است با داشتن توکن بانکی، از هر مکانی بدون محدودیت تحریم های ایرانی (حتی از کشور ایران) اقدام به دریافت، پرداخت و جا به جایی پول به همه بانک های بین المللی کند.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله انواع شرکت را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای انجام کلیه خدمات ثبت شرکت ها می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد آرا: 0

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *