مقالات حسابداری و حسابرسی

افشا داوطلبانه اطلاعات شرکت و رعایت حقوق سهامداران

افشا داوطلبانه اطلاعات شرکت

مسئولیت افشای اطلاعات شرکت که به عنوان گزارش اجتماعی شرکت، حسابداری اجتماعی و یا مسئولیت اجتماعی شرکت نیز شناخته می‌شود، فرآیند ارتباطات اجتماعی و اطلاع فعالیت های اقتصادی شرکت به گروه های خاص است.

افشای این اطلاعات باعث می‌شود تا مدیران شرکت احساس مسئولیت بیشتری در قبال کارهای شرکت، صاحبان سرمایه و به ویژه سهامداران از خود نشان دهند. لازم به ذکر است که افشای اطلاعات شرکت‌ ها ممکن است به طور معمول به عنوان مکمل فعالیت‌ های حسابداری شرکت مورد استفاده قرار گیرد.

به طور کلی این رویکرد جامعه مالی را به عنوان کاربر اصلی برای افشای اطلاعات شرکت در نظر می‌گیرد. شرکت‌ ها با توجه به احساس مسئولیت اجتماعی و با در نظر گرفتن حد و مرز تعیین شده، اقدام به افشای داوطلبانه اطلاعات می‌کنند.

اصل افشا و شفاف سازی بیان می‌کند که شرکت‌ ها موظف‌ اند تا تمام اطلاعات مهمی را که مربوط به سهامداران و جامعه می‌شود را به طور دقیق و به موقع منتشر کنند. برخی از اطلاعاتی که شرکت‌ ها باید آن را منتشر کنند عبارتند از شرایط مالی شرکت، ساختار مالکیت، معاملات شخصی مربوط به مدیریت شرکت.

اظهارنامه های مالی شرکت باید توسط حسابرسان مستقل و صالح مورد بررسی قرار گیرد و گزارش آن توسط رسانه‌ های ارتباطی در دسترس سهامداران قرار گیرد و ارائه اطلاعات مالی شرکت باید به موقع و کارآمد باشد.

قوانین افشای اطلاعات، عدم تعادل اطلاعات را کاهش می‌دهد، به طوری که امکان اقدامات خرابکارانه که می‌تواند به شرکت آسیب وارد کند‌ را به حداقل برساند. استفاده از شیوه‌ های مناسب برای افشای اطلاعات می‌تواند منافع سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری افزایش دهد و همچنین از حق و حقوق سرمایه گذاران محافظت می‌کند.

اطلاعاتی که شرکت به سرمایه گذاران ارائه می‌دهد باید به صورت منظم، قابل اطمینان و با جزئیات کافی باشد تا سرمایه گذاران بتوانند حساب دهی مدیریت را ارزیابی کرده و تصمیم گیری کنند.

اقداماتی که شرکت ها باید انجام دهند:

از نظر اقتصادی شرکت‌ ها باید اقداماتی را انجام دهند که سبب کاهش هزینه‌ های اضافی شرکت شود و یا اینکه منافع مادی شرکت را افزایش دهد؛ به این معنی که افشای اطلاعات تنها در جهت کاهش هزینه‌ های اضافی و افزایش درآمد مورد نظر شرکت انجام شود.

ما استدلال می‌کنیم که با توجه به ویژگی های خاص شرکت، شرکت‌ها باید با رقبای بیشتر و قدرتمند مقابله کنند و در نتیجه باید بعدهای مختلف هزینه های سیاسی و اجتماعی را در نظر داشته باشند. هم چنین شرکت‌ ها به صورت داوطلبانه اقدام به افشای اطلاعات مربوط به عملکرد اجتماعی و زیست محیطی خود می‌کنند، افشای اطلاعات زیست محیطی بر سود آوری شرکت می‌تواند تأثیر به سزایی داشته باشد‌.

با توجه به تحقیقات اوون و موندرز (۱۹۸۸) تا (۲۰۰۴)، هدف از افشای اطلاعات شرکت‌ها به این جهت انجام می‌شود:

  • جهت شفاف سازی عملکرد مالی شرکت.
  • جهت افزایش پاسخگویی شرکت‌ها به افراد جامعه، بر فرض اینکه قرارداد اجتماعی بین شرکت و جامعه وجود دارد.
  • جهت ارائه اطلاعات عملکرد شرکت به سرمایه گذاران.

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات حسابرسی می باشد.

رعایت حق و حقوق سهامداران

رعایت حق و حقوق سهامداران

افشای اطلاعات توسط شرکت‌ ها می‌تواند میزان تعهد و احساس مسئولیت اجتماعی و محیطی شرکت‌ ها را بیان کند، هم چنین افشای اطلاعات داوطلبانه مزیت ‌های مناسبی برای شرکت‌ها به همراه دارد که عبارتند از:

  1. عملکرد مالی قوی شرکت و سودآوری بیشتر.
  2. افزایش سطح پاسخگویی و قدردانی مثبت از گروه سرمایه گذاران، اعتبار دهندگان و مصرف کنندگان.
  3. میزان تعهد به اخلاق کاری و بهره‌وری کارکنان.
  4. کاهش آسیب پذیری اجتماعی و راضی نگهداشتن اقشار مختلف جامعه، در این صورت آن‌ها احساس می‌کنند که این شرکت‌ها مراقب ارزش‌های جامعه هستند.
  5. افزایش میزان شهرت و برند تجاری شرکت و حسن نیت نشان دادن شرکت نسبت به دارایی‌های نامشهود و هم چنین در بلند مدت نشان دادن شایستگی شرکت

هم چنین در بخش زیر پنج اصل که شرکت‌ها موظف‌ اند هنگام افشای اطلاعات در جهت شفاف سازی شرکت رعایت کنند، را بیان می کنیم

  1. گزارش میزان سودآوری شرکت، اهداف تعیین شده شرکت، تصمیم گیری سهامداران اصلی، سیاست های بازپرداخت هیئت مدیره و اطلاعات در مورد اعضای هیئت مدیره از جمله مدارک تحصیلی و پروسه انتخاب هیئت مدیره، مشکلات مربوط به کارکنان و سایر سهامداران، شناسایی عوامل تهدید کننده شرکت
  2. اطلاعات مالی و غیرمالی شرکت باید طبق استانداردهای حسابداری ارائه و افشا شود.
  3. حسابرسی سالانه باید توسط حسابرسان مستقل و صالح انجام شود، زیرا در این صورت ضمانت خارجی و عینی برای سهامداران فراهم می‌شود که چگونگی وضعیت مالی و عملکرد شرکت را از همه لحاظ مدنظر قرار می‌دهد.
  4. حسابرس مستقل و صالح باید پاسخگوی سهامداران باشد و پایبند به اخلاق کاری در هنگام انجام حسابرسی باشد.
  5. کانال‌های انتشار اطلاعات باید به صورت یکسان و به موقع اطلاعات مربوطه را برای کاربران فراهم کند.

در برخی موارد افشای اطلاعات می‌تواند به شرکت‌های چند ملیتی آسیب برساند؛ زیرا در این صورت اطلاعات برای هر کسی قابل دسترس خواهد بود به طوری که رقبا نیز می‌توانند به اطلاعات مورد نیاز برای رقابت تجاری دست پیدا کنند؛ اطلاعاتی که شرکت‌های رقیب را قادر می‌سازد با استفاده از این اطلاعات درآمد مالی خود را افزایش دهند، بنابراین شرکت‌ها باید اطلاعاتی را فاش کنند که حفظ منافع شرکت و سهامداران را به همراه داشته باشد.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله جایگاه حسابرسی در شرکت ها را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای دریافت انواع خدمات حسابداری می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد آرا: 0

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *