مقالات اقتصادی

متغیرهای اقتصادی چیست

متغیرهای اقتصادی

تمام داده ها در یک مدل اقتصادی، متغیرهای اقتصادی هستند. آن ها هر کدام یک از آن ها مانند: جمعیت، میزان فقر، تورم و منابع موجود یک شاخص هستند و به مشخص کردن نحوه کارکرد اقتصاد کمک می کند. توجه به متغیرهای اقتصادی باعث ایده های اقتصادی می شود و می توانید برای امور مالی برنامه ریزی کنید. به همین دلیل متغیرها نقش مهمی در اقتصاد دارند.

مشاوره مالیات

متغیرهای اقتصادی برای چیست:

همانطور که گفته شد، سیگنال ها و شاخص ها متغیر های اقتصادی هستند که روند در حال حاضر اقتصاد را مشخص می کنند. این داده ها در بازار و اقتصاد وجود دارند و در زمان محاسبه ارزش سرمایه گذاری یا تجارت مورد توجه قرار می گیرند. در واقع سرمایه گذاران و کارآفرینان در زمان ارزیابی و سرمایه گذاری، علاوه بر ارزش ذاتی دارایی باید به نیروهای اقتصاد خارجی توجه داشته باشند.

دولت می بایست برای انجام مدیریت اقتصاد کلان، متغیرهای اصلی را مشخص کند و آن نشان دهنده رفتار در حال حاضر اقتصاد کلان می باشد. به همین دلیل دولت باید علت و زمان رشد اقتصاد، رکود اقتصاد و تورم را متوجه شود و این روند را پیش بینی کند و اینکه بداند با چه سیاستی مشکلات اقتصادی را حل کند. بنابراین متغیرهای عملکرد اقتصادی، به وسیله دولت ها، مشاغل و مصرف کنندگان قابل کنترل هستند.

متغیرهای اقتصادی برای چیست

متغیرهای اقتصادی برای چیست

انواع متغیرهای اقتصادی:

متغییرهای انواع مختلفی دارند که در ذیل هر کدام از آنها را توضیح می دهیم.

متغیرهای پیش بینی:

متغیرهای پیش بینی قبل از انجام تعدیلات بزرگ اقتصادی تغییر می کنند، به همین دلیل برای پیش بینی روش های آتی از آن استفاده می کنند.

بورس سهام:

قیمت سهام اگر تا حدودی که انتظار می رود که شرکت ها به دست آورند دقیق باشد، سمت و سوی اقتصاد را نشان می دهد.

فعالیت تولیدی:

فعالیت تولیدی خیلی زیاد بر تولید ناخالص داخلی تاثر گذار است. اگر فعالیت تولیدی بالا باشد به همان نسبت تقاضای کالای مصرفی هم بالا می رود و در نهایت این اقتصاد سالم است.

سطح موجود:

اگر موجودی کالا بالا باشد نشان دهنده دو مورد، یکی افزایش تقاضای موجودی کالا و یا کمبود تقاضا می باشد.

1- در مورد اول شرکت ها از روی عمد موجودی کالا را افزایش می دهند که بتوانند در ماه های آینده آمادگی داشته باشند و تقاضا را برآورده کنند.

2- در مورد دوم نشان دهنده موجودی بالا و بیشتر از تقاضا می باشد. در این مورد خرده فروشی و اعتماد مصرف کننده پایین آمده است.

خدمات حسابداری

خرده فروشی:

خرده فروشی بالا باعث افزایش مستقیم تولید ناخالص داخلی و تقویت پول محلی می شود. هر زمان فروش بالا باشد، به همان نسبت شرکت ها هم می توانند کارمندان بیشتری را استخدام کنند.

بازار مسکن:

پایین آمدن قیمت مسکن نشان دهنده این است که تقاضا از عرضه کمتر می باشد و قیمت ها هم غیر قابل تحمل هستند و یا اینکه قیمت ها دچار تورم شده است. این مورد دربازار باعث تاثیر منفی در اقتصاد می شود، زیرا ثروت مالکان را کاهش می دهد و در نتیجه کار ساختمانی کم می شود و بیکاری افزایش پیدا می کند.

متغیرهای تاریخی:

این متغیرها باعث شناسایی روش های بلند مدت می شود و عملکرد اقتصادی اقتصاد را انعکاس می دهد. این تغییرات بعد از ایجاد روش اقتصادی مشخص می شود.

تولید ناخالص داخلی:

بر اساس عقیده اقتصاددانان تولید ناخالص داخلی از مهمترین متغیرها برای سلامت فعلی اقتصاد می باشد. زمانی که تولید ناخالص داخلی بالا باشد به همان نسبت اقتصاد قدرتمند می باشد.

نرخ بیکاری:

تعداد متقاضیان برای کار نشان دهنده درصدی از کل نیروی کار می باشد و در یک اقتصاد سالم، نرخ بیکاری باید 3% تا 5% باشد. اگر نرخ بیکاری بالا باشد، مصرف کنندگان دارای پول کمتری می باشند و این امر بر فروشگاه های خرده فروشی، تولید ناخالص داخلی و بازارهای مسکن تاثیر منفی دارد.

انواع متغیرهای اقتصادی

انواع متغیرهای اقتصادی

شاخص قیمت مصرف کننده:

این شاخص نشان دهنده بالا رفتن هزینه های زندگی است و با هزینه کالاهای مصرفی مانند: بهداشتی، مسکن، غذا و حمل و نقل محاسبه می شود.

نرخ بهره:

نرخ بهره هزینه وام گرفت پول را نشان می دهد و بر اساس نرخ وام پول از یک بانک به بانک دیگر است و با توجه به رویدادهای اقتصادی و بازار تعییر می کند. زمانی که نرخ بهره بالا رود، وام گیرندگان تمایل کمتری برای گرفتن بانک نشان می دهند و این مساله باعث دلسرد شدن مشاغل برای گسترش شغلی آن ها می شود و در نهایت رشد تولید ناخالص داخلی راکد می شود.

تراز تجاری:

تراز تجاری تفاوت خالص بین ارزش صادرات و واردات می باشد و نشان دهنده مازار تجاری و یا کسری تجاری می باشد. مازاد تجاری مطلوب ولی کسری تجاری باعث بدهی زیادی می باشد و در بلند مدت منجر به پایین آمدن ارزش پول محلی می شود.

برداشت از اقتصاد:

وقتی اقتصاد قوی باشد مردم خیالشان راحت می شود و پول خرج می کنند و تقاضا برای محصولات و خدمات بیشتر می شود.

هزینه های نیروی کار:

هزینه کارگری از بزرگترین متغیرهای اقتصادی می باشد. به همین دلیل شرکت های زیادی به دنبال نیروی کار ارزان تر به کشورهای دیگر مراجعه می کنند.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله تشکیل پرونده مالیاتی را به شما پیشنهاد می کنیم.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی تلفنی می توانید با شماره 0912020822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 4 / 5. تعداد آرا: 4

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *