مقالات حسابداری و حسابرسی

تاثیر سرمایه فکری بر حسابداری مدیریت

تاثیر سرمایه فکری بر حسابداری مدیریت

حسابداری به دو بخش تقسیم می شود حسابداری صنعتی و مدیریت.

تفاوت حسابداری صنعتی و حسابداری مدیریت:

حسابداری صنعتی استفاده درون سازمانی دارد و حسابداری مدیریت استفاده برون سازمانی دارد. به بیانی دیگر در حسابداری صنعتی، گزارشات را برای مدیران درون سازمان آماده می‌کنیم و در حسابداری مدیریت گزارشات برای استفاده کنندگان و ذینفعان که در جامعه حضور دارند مثل بانک‌ها، بیمه‌ها، سرمایه گذاران، خریداران سهام شرکت ها و… تهیه می گردد. حسابداری مدیریت نوعی حسابداری است که در آن برنامه ریزی های آینده از روی اطلاعات گذشته صورت می‌گیرد. برنامه ریزی های آینده بر اساس شاخص ها و روندها و نتیجه فعالیت های گذشته صورت می گیرد. به نوعی ما برنامه‌ریزی را بر اساس اطلاعاتی که به دست می آوریم انجام می دهیم.

نقش حسابدار در مدیریت نقشی اساسی است. در حسابداری مدیریت حسابدار به عنوان یک سرمایه فکری با کسب اطلاعات اقدام به تحلیل کرده و برنامه‌های سال های آینده را ترسیم می کند . بنابراین تنها وجود اطلاعات مفید نیست یعنی وجود اطلاعات به تنهایی کفایت نمی‌کند بلکه این اطلاعات به عنوان یک مبانی تصمیم گیری استفاده می شود و ما نقش و مسیر راه آینده موسسه یا شرکت یا فعالیت‌های اقتصادی را با استفاده از اطلاعات انجام می دهیم.

این وظیفه مهم به وسیله حسابدار به عنوان یک سرمایه فکری انجام می شود. علی رغم سیستم های مالی به وجود آمده، تعبیه شده و ترسیم شده که تمامی فعالیت های مالی را به صورت اتوماتیک و نرم افزاری ثبت می کند و علی رغم پیشرفت‌های قابل ملاحظه فناوری اطلاعات در بخش حسابداری هیچ نوع سیستم مالی ترسیم و تهیه نشده است که بتواند افق های آینده را برای ما ترسیم کند. به بیانی دیگر هیچ سیستم نرم افزاری تا الان نتوانسته است جایگاه حسابدار به عنوان یک سرمایه فکری و سرمایه ی  نرم افزاری را به وجود بیاورد.

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات حسابرسی شرکتها می باشد.

حسابداری مدیریت

حسابداری مدیریت

یکی از بخش هایی که حسابدار به عنوان سرمایه فکری از آن استفاده می کند، اطلاعاتی است که به عنوان روندهای مالی پنج سال گذشته مثل نسبت آنی، نسبت جاری، نسبت سرمایه گذاری، نسبت سود و… از آن ها بهره می گیرد.

در کنار آن با استفاده از سیاست های اقتصادی و سیاست های مالی دولت، افق آتی شرکت را ترسیم می کند و نحوه برخورد با وضعیت های مختلف را مثل رکود، اشتغال، رونق، فروش های داخلی، فروش های خارجی، برنامه های داخل کشور، برنامه های خارج از کشور که منظور همان سرمایه گذاری های داخلی یا خارجی است یا اینکه حضور در رشته های مختلف اقتصاد را امکان یابی می کند.

توصیه هایی به مدیران درباره نوع تصمیم گیری های آن ها ارائه می دهد، به عنوان مثال به آن ها توصیه می کند که در چه بخشی سرمایه گذاری کنند، با چه شرکتی شریک شوند و… . این تصمیمات می تواند موفقیت برنامه های اقتصادی را برای یک شخص حقوقی تضمین کند.

شرکت های چند ملیتی:

در حال حاضر شرکت هایی وجود دارند که به صورت چند ملیتی فعالیت می کنند. این شرکت ها با استفاده از سرمایه های فکری خود چنان دارای موفقیت هستند که علی رغم فعالیت در قاره های مختلف و کشورهای متفاوت، برنامه ریزی های دقیق و ورود و خروج هایی موفق دارند.

گاهی اتفاق می افتد که این شرکت ها با استفاده از حسابداران خود، روزانه جهت میلیون ها نفر برنامه ریزی می کنند. آن ها شرکت هایی هستند که سهام خود را در بورس های منطقه ای موفق به فروش می رسانند. این امر نمی تواند محقق شود به جز با استفاده از حسابداران مدیریت.

بنابراین نتیجه گیری می کنیم که حسابداران به عنوان مغز متفکر سیستم های اقتصادی و مالی، ترسیم کننده راهبردها و استراتژی های موسسات و شرکت ها و نیز تهیه کنندگان برنامه های سالانه آن ها هستند.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله سیستم حسابداری کامپیوتری را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای مشاوره در زمینه خدمات حسابداری می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد آرا: 0

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *