مقالات حسابداری و حسابرسی

اهمیت حسابداری مدرن در توسعه کسب و کار

اهمیت حسابداری مدرن در توسعه کسب و کار

حسابداران با کمک علم و دانش حسابداری خود و با جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها به مدیران اقتصادی کمک می­کنند تا تصمیمات درستی برای سرمایه ها، منابع و هزینه ها داشته باشند. حسابداری کسب و کار، تجزیه و تحلیل و تفسیر صورت های مالی است. حسابداری به معنای رسیدگی به حساب ها و نظم و ترتیب دادن به انها است.

حسابدار با استفاده از اطلاعاتی نظیر استهلاک ملزومات، هزینه عملیات، جزئیات حاشیه سود و … به مدیران مجموعه در گرفتن تصمیمات اساسی شرکت کمک و راهنمای می­کنند. ارکان حسابداری کسب و کار از سه جز اصلی تشکی شده است.

  • رکن اول شناسایی و طبقه بندی فعالیت های اقتصادی شرکت، شامل معاملات و سرمایه گذاری در آنها است.
  • رکن دوم ثبت و خلاصه کردن اطلاعات و رویدادهای اقتصادی شرکت به صورت سیستمی است.
  • رکن سوم ارائه صورت های مالی و اظهار نامه مالیاتی است.

به کمک این کارها افراد ذینفع درون سازمان مانند مدیران اقتصادی، سرمایه گذاران، بدهکاران و … می توانند چشم انداز آینده شرکت را بررسی کرده و تصمیمات مالی مهمی برای شرکت بگیرند.

مشاوره مالیات

تفاوت میان حسابدار و دفتردار:

برای بیان تفاوت میان حسابدار و دفتردار به شرح وظایف هر کدام از آنها می پردازیم.

وظایف دفتردار:

دفتر دار کسی است که وظیفه جمع آوری، سازمان دهی، ثبت دقیق صورت حساب دریافت شده و پرداخت شده، تطبیق و ثبت گزارشات مالی، پرداخت دقیق مطالبات کارمندان، محاسبه مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر حقوق، بیمه تامین اجتماعی، انجام کلیه تکالیف مالیاتی و … است.

دفتردار باید اطلاعات مالی که به صورت روزانه انجام می شود را در دفاتر شرکت ثبت کند. دفتردار کلیه اطلاعات مربوط به معامله، صورت حساب مشتریان، مدارک پرداخت شده به فروشندگان و ..ثبت و نگهداری می­کند. دفتردار فقط می تواند اطلاعات را در نرم افزار مربوطه وارد کند و در انتهای سال فقط تراز آزمایشی را آماده می کند.

وظایف حسابدار:

حسابدار کسی است که با استفاده از مهارت و دانش خود صورت های مالی شرکت و سلامت مالی آن را بررسی و تایید می­کند. حسابداران اطلاعاتی که سرمایه گذاران برای ارزیابی فعالیت های شرکت در طول دوره های مالی و حسابداری نیاز دارند، را ارائه می­دهد. برخی وظایف حسابداران شامل:

  • تعیین و پردازش حقوق و دستمزد کارکنان
  • تهیه و بررسی اسناد حسابداری و محاسبه درآمد، سود، زیان، هزینه ها، فاکتورها و …
  • جمع آوری اطلاعات، تجزیه تحلیل آنها و تهیه صورت های مالی سود و زیان و گزارشات در زمان های مشخص شده.
  • تجزیه و تحلیل و برنامه ریزی برای بودجه، درآمد، هزینه و …

برای مطالعه مقاله اهمیت ورود و تحلیل سریع اطلاعات برای حسابداران مدرن می توانید از این لینک استفاده نمایید.

انواع حسابداری

انواع حسابداری

انواع حسابداری:

  1. حسابداری مالی: وظیفه نگهداری، محاسبه و طبقه بندی سوابق صورت های مالی را بر عهده دارد.
  2. حسابداری صنعتی:حسابداران صنعتی، فعالیتی گسترده تر از سایر حسابداران دارند و وظیفه آنها ثبت و گزارش قیمت تمام شده در واحد های تولیدی و صنعتی به حساب می­ آید.
  3. حسابداری دولتی:حسابداران دولتی در دستگاه و ادارات دولتی نقش فعایت می­کنند و نقش نظارتی دارند.
  4. حسابداری منابع انسانی: در حسابداری منابع انسانی به نیروی انسانی به عوان یکی از عناصر اصلی ایجاد درآمد توجه می­شود و دارایی های انسانی مانند سایر دارایی های شرکت دارای ارزش و بها هستند.
  5. حسابداری مدیریت: نوعی از حسابداری که مبنای تصمیم گیری مدیران است. این دسته از حسابداران با شناسایی، اندازه گیری، تجزیه و تحلیل و تفسیر اطلاعات مالی مدیران شرکت را در تصمیم گیری های مهم و اساسی و برنامه ریزی­های شرکت یاری می­دهند.

خدمات حسابرسی

ماهیت مدیریت حسابداری:

حسابداری مدیریت برخورد علمی، منطقی و منظم با مسائل سازمان ها است. حسابداران مدیریتی بر اساس اطلاعات دقیق و نتایج حاصل از آن به دنبال یافتن بهترین راه حل برای تصمیم گیری های مهم و اساسی مدیران شرکت هستند. حسابداری مدیریت با تکیه بر حساب های مالی، نیاز به اطلاعاتی چون بهای تمام شده کالا، میزان تولید، هزینه اجزا تولید، قیمت فروش محصولات و خدمات و … دارد.

اطلاعاتی که حسابداران مدیریتی ارائه می­دهند، مبنای تصمیم گیری های بلند مدت و کوتاه مدت مدیران است. از سوی دیگر این گروه از حسابداران، تصمیمات مهم برای بهبود و افزایش عملکرد، بهره وری و بازدهی را ارائه می­دهند. حسابداران مدیریت باید سه وظیفه پیش بینی، نظارت و پیگیری عملکرد را به طور دائم انجام داده و به مدیران ارائه دهند.

برای مطالعه مقاله تبانی در حسابداری و حسابرسی می توانید از این لینک استفاده نمایید.

تفاوت حسابداری مدیریت با سایر رشته های حسابداری

تفاوت حسابداری مدیریت با سایر رشته های حسابداری

تفاوت حسابداری مدیریت با سایر رشته های حسابداری:

با تحصیل در رشته حسابداری مدیریت، مهارت لازم برای تهیه گزارش های مالی به دست می­ آید و این دسته از حسابداران می توانند گزارش های مالی را برای افراد ذینفع، سرمایه گذران، سهامداران، صاحبان مشاغل و طلبکارا ارائه دهند. یکی از تفاوت های حسابداری مدیریت چشم انداز رو به آینده شرکت است در حالی که در سایر حسابداری­ ها فقط رویکرد شرکت در گذشته بررسی می شود.

در حسابداری مدیریت از تخصص حسابدار برای مشاوره به مدیران جهت تصمیم گیری و برنامه ریزی استفاده می­شود. گزاراشات حسابداران مدیریتی در تصمیم گیری هایی نهایی مدیران و راهبرد اهداف شرکت تاثیر زیادی دارد، بنابراین این رشته ازحسابداری تاثیر مستقیم بر اهداف و تصمیم گیری های مدیران شرکت دارد به این ترتیب مدیریت مالی شرکت در کنترل حسابداران مدیریت است. در حالی که سایر حسابداران نقشی در تصمیم گیری های اساسی شرکت ندارند.

حسابداری شرکت ها

فواید حسابداری مدیریت:

حسابداران مدیریتی با جمع آوری اطلاعات، ریسک پروژه های مختلف که در آینده شرکت مایل به انجام آنها است را مورد ارزیابی و بررسی قرار می­دهند. ارزیابی و مدیریت ریسک باعث می شود که مدیران توانایی تصمیم گیری صحیح در جهت تحقق اهداف شرکت را داشته باشند.

حوزه دیگر فعالیت حسابداری مدیریت عملکرد است. به این معنا که حسابداران مدیریت، نقش پر رنگ و مهمی در مدیریت مشاغل مختلف و تصمیم گیری های آنها دارند. مدیران حسابداری با مدیریت راهبردی، برنامه هایی برای مدیران ارائه می دهند که به بهتر شدن فعالیت شرکت ها منجر می­شود. این افراد در تصمیمات مهم سازمانی نقش تعیین کننده دارند و با دانش و مهارتی که دارند می توانند کسب و کار جدیدی راه بیندازند و کار افرین باشند.

برای مطالعه مقاله چطور حسابداری را باد بگیریم می توانید از این لینک استفاده نمایید.

وظایف حسابداری مدیریتی

وظایف حسابداری مدیریتی

وظایف حسابداری مدیریتی چیست:

فردی که حسابداری مدیریتی خوانده آماده ورود به دنیای کسب و کار است و توانایی های زیر را دارا است:

مدیریت پروژه:

یکی از وظایف حسابدارن مدیریتی به ثمر رساندن پروژه ها با سرمایه های سنگین و هنگفت است. ارائه کالا و خدمات در مقیاس وسیع نیز از وظایف دیگر این گروه به شمار می­رود. یک حسابدار مدیریتی باید پروژه های مختلف را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد تا میزان سود آوری و بازدهی را بسنجد و بودجه بندی لازم و زمان تحویل پروژه را بررسی کرده و به اطلاع مدیران و صاحبان منافع برساند. این کار بخش مهمی از مدیریت پروژه است که بر عهده حسابداران مدیریتی است.

مدیریت هزینه:

حسابداران مدیریتی باید هزینه های مختلفی که سازمان یا شرکت با آن درگیر هستند را محاسبه و بررسی کند. این هزینه های شامل هزینه های ثابت، مانند خرید تجهیزات، هزینه عملیات برای فعالیت های روزانه، محاسبه هزینه های متغیر مانند موجودی کالا، هزینه هایی مانند اجاره بها و هزینه های سربار و … را ارزیابی کرده و به مدیران گزارش دهد.

حسابداری اشخاص

پیش بینی درآمد و فروش:

قبل از انجام هر کاری در شرکت، حسابدارن مدیریتی موظف هستند پس از محاسبه هزینه ها درآمد خالص شرکت و فروش را پیش بینی کرده و به عنوان گزارش، به مدیران اطلاع دهند.

مدیریت جریان نقدی:

یکی از مسائل مهم در هر شرکتی، جریان ورود و خروچ پول نقد به داخل شرکت است. اهمیت این مسئله از آن­جا معلوم می­شود که هر شغلی برای تامین بودجه به صورت های مالی مختلفی نیاز دارد بررسی میزان وورد و خروج پول به شرکت به عهده این افراد است.

برای مطالعه مقاله نظریه های بنیادی حسابداری می توانید از این لینک استفاده نمایید.

نقش حسابداری مدیریت در توسعه کسب و کار

نقش حسابداری مدیریت در توسعه کسب و کار

نقش حسابداری مدیریت در توسعه کسب و کار:

حال که با حسابداران مدیریتی و فعالیت هایشان آشنا شدیم به خوبی اهمیت و تاثیر این رشته را در کسب و کارهای کوچک و بزرگ را درک می­کنید. با استفاده از حسابداری مدیریت می­توان برنامه ریزی های مالی آینده شرکت، پیش بینی های مالی، بودجه بندی و … را با دقت و هوشیاری بیشتر انجام داد و کسب و کار پر رونقی داشت.

اطلاعات مالی ارائه شده توسط حسابداران مدیریتی مبنای تصمیم گیری های تیم مدیریت برای پیشرفت کسب و کار است. به کمک حسابداری مدیریت می توان بحران های پیش رو و میزان سودآوری کسب و کار در آینده را پیش بینی کرد و برای رفع و یا بهتر شدن آنها چاره اندیشید.

به کمک اطلاعاتی که توسط حسابداری مدیریتی جمع آوری شده می­توان مشکلات و محدودیت های پیش روی کسب و کار را پیش بینی و با ارائه راه حل های استراتژیک آنها را رفع کرد. از اطلاعاتی این شاخه از حسابداری در زمینه ارزیابی سهام، تحلیل واریانس، تحلیل رابطه میزان سرمایه شرکت با سود آوری آن در آینده و… نیز نباید غافل شد.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله کاربرد خدمات حسابداری در شرکت ها را به شما پیشنهاد می کنیم.

جهت برخورداری از کلیه خدمات مالی و حسابداری می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 4.5 / 5. تعداد آرا: 2

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *