مقالات مالیاتی

مالیات تصاعدی چیست

نظام مالیات تصاعدی

مالیات از بزرگترین منابع درآمد دولت ها می باشد و شهروندان برای پرداخت این مالیات همیشه مانند باری بر دوش خود نگاه می کنند و در بعضی موارد افراد در جهت فرار از پرداخت مالیات تلاش می کنند، ولی در واقع مردم یک جامعه به دولت مالیات پرداخت می کنند و دولت هم می تواند به مردم خدمات بدهد.

در این نوع از نظام مالیاتی به دلیل اینکه از درآمدهای بالاتر جامعه مالیات بیشتری دریافت می شود، بنابراین درآمد مالیاتی بیشتری هم نصیب دولت می شود، زیرا در این تصاعد هر میزان که درآمد افزایش پیدا کند، به همان نسبت مالیات هم افزایش پیدا می کند. بنابراین روش عادلانه تری می باشد و هر کس به میزان درآمد و توان مالی خود مشمول مالیات می شود و فرار مالیاتی کاهش پیدا می کند.

مالیات تصاعدی یک نرخ مالیاتی می باشد که در برابر زیاد شدن ارزش مالیات مودی، از 30% تا 45% افزایش پیدا می کند. در واقع، مالیات تصاعدی یعنی، هر چقدر که درآمد بیشتر شود، نرخ مالیات مشمول شده هم افزایش می یابد.

به عنوان مثال، مالیات درآمد سرمایه گذاری، جزء مالیات هایی هستند که برای بسیاری از فعالیت های درآمدزا اعمال می گردد. این مالیات معمولا مشمول افرادی می شود که دارای ثروت مازاد می باشند و با آن سرمایه گذاری می کنند.

در میان نظام های مالیاتی مورد استفاده، برای محاسبه تکلیف مالیاتی یک شخص حقیقی و یا حقوقی، مالیات تصاعدی بهترین روش می باشد، زیرا کسانی که بالاترین قدرت خرید را دارند، بیشترین تعهد را بر دوش می کشند، زیرا هدف نظام مالیات تصاعدی، گرفتن ثروت بیشتر از افرادی می باشد که توانایی خرید بالاتری دارند.

خدمات حسابداری

نطر اقتصاددانان در مورد مالیات تصاعدی:

بر اساس نظر اقتصاددانان، به وسیله سرمایه گذاران اقتصاد یک کشور توسعه پیدا می کند، زیرا بعد از مصرف، باقی مانده درآمد، سرمایه گذاری می شود. در یک جامعه با اقتصاد کارا و صحیح، افراد باید بخشی از درآمد خود را که مصرف نکرده اند را به جای نگهداری، آن را در یک فعالیت درآمدزا سرمایه گذاری کنند.

این موارد در نظام مالیاتی تصاعدی متفاوت می باشد و افرادی که دارای ثروت بیشتری هستند مشمول مالیات بیشتری می باشند و ثروت قابل استفاده کمتری برای آن ها باقی می ماند و انگیزه بهره وری را از دست می دهند و در نهایت منجر به کم شدن سرمایه گذاری می شود و در دراز مدت اثر منفی بر روی اقتصاد می گذارد.

به طور کلی از نظر اقتصاددانان، تاثیر مالیات تصاعدی بر رشد اقتصادی دارای دو تفسیر می باشد:

اقتصاددانان کلاسیک:

از نظر این گروه، اقتصاد بدون دخالت دولت هم می تواند شرایط طبیعی خود را طی کند.

کینزی گرایان:

از نظر این گروه مالیات پایین و مخارج دولت باعث رشد اقتصادی می شود.

گروهی هم هستند که بر این عقیده می باشند که نظام مالیات تصاعدی عادلانه تر است، زیرا در این نظام، هر فرد به میزان درآمد و توان مالی خود، مالیات پرداخت می کند و باعث کاهش فرار مالیاتی می شود.

میزان نرخ مالیات تصاعدی

میزان نرخ مالیات تصاعدی

میزان نرخ مالیات تصاعدی:

برای رسیدن به عدالت مالیاتی و گرفتن مالیات از افراد با درآمد بالا از نرخ مالیات تصاعدی استفاده می شود. در این نظام با افزایش نرخ درآمد نرخ مالیات هم افزایش پیدا می کند. نرخ مالیات بر درآمد به صورت تصاعدی به شرح ذیل می باشد:

  1. تا 30 میلیون ریال در آمد مشمول مالیات سالانه به نرخ 15 در صد.
  2. تا 100 میلیون ریال در آمد مشمول مالیلت سالانه نسبت به مازاد 30 میلیون ریال به نرخ 20 درصد.
  3. تا 250 میلیون ریال در آمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد یکصد میلیون ریال به نرخ 25 درصد.
  4. تا یک میلیارد ریال در آمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد 250 میلیون ریال به نرخ 30 درصد.
  5. به مازاد یک میلیارد ریال در آمد مشمول مالیات سالانه به نرخ 35 درصد.

انجام مشاوره مالیاتی

مزایای استفاده از نظام مالیات تصاعدی:

  • استفاده از مالیات تصاعدی باعث رونق و افزایش درآمد ملی می شود، زیرا وصول مالیات در این سیستم بیشتر از دیگر روش ها می باشد.
  • استفاده از نظام مالیات تصاعدی باعث جلوگیری از رکود اقتصادی می شود.
  • در این روش دولت در زمان رونق اقتصادی، مالیات بیشتری دریافت می کند و در دوران رکود اقتصادی مالیات کمتری دریافت می کند، ولی می تواند با دریافت همان مالیات کم، به بهتر شدن ثبات اقتصادی کمک کند.
  • در این نظام افرادی که دارای درآمد بیشتری هستند، به همان نسبت تعهد بیشتری هم دارند.
  • در این نظام، افراد ضعیف تر اقتصادی، تضمین و اطمینان پیدا می کنند.
  • درآمد دولت در این سیتم مالیاتی به نسبت دیگر سیستم های مالیاتی بیشتر می باشد.
  • در نظام مالیاتی تصاعدی، از سلطه و احاطه دیگران و ناپایداری سیاسی جلوگیری می شود.
مالیات تصاعدی

مالیات تصاعدی

انواع مالیات تصاعدی:

  • مالیات بر درآمد سرمایه گذاری: این مالیات برای درامدهای سرمایه گذاری می باشد و مشمول کسانی که ثروت اضافه دارند و نیت سرمایه گذاری دارند می شود.
  • مالیات بر بهره کسب شده: بهره و سود معمولا از راه پس انداز و سرمایه گذاری به وجود می آید و افراد دارای پس انداز و سرمایده مشمول مالیات می شوند.
  • مالیات بر درآمد اجاره: این مالیات مشمول افرادی می شود که به نیت تامین املاک اجاره ای برای دیگران اقدام به سرمایه گذاری در ساخت و ساز می کنند.
  • مالیات بر مستغلات: این نوع از مالیات مشمول وراثی است که از متوفی مستغلاتی به ارث می برند.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله طرح جامع مالیاتی چیست را به شما پیشنهاد می کنیم.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 0912020822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد آرا: 0

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *