توانایی های اکتسابی و ذاتی معینی برای موفق بودن و مثمر ثمر واقع شدن، نیاز است. در واقع یک مدیر برای موفقیت به توانایی هایی نظیر: توانایی های انسانی، ادراکی، نگرش، طراحی مسائل و انگیزه احتیاج دارد. و ارزیابی این میزان از موفقیت مدیر توسط معیارهای هر سازمانی انجام می پذیرد. مدیر بودن مسئولیت بسیار سنگین و حیرت آوری است که برای موفقیت در این سمت احتیاج به استعداد و انگیزه می باشد.
برای بسیاری از صاحبان کار و مدیران، نحوه مدیریت کارکنان جزء سخت ترین وظایف برای آنها است زیرا هر شخصی دارای شخصیت و ویژگی های اخلاقی خاصی است که مدیریت باید بداند که با هر پرسنل چگونه برخورد کند. زیرا پرسنل، اصلی ترین سرمایه سازمان محسوب می شود پس باید با راه های مدیریت آنها بدرستی، تسلط لازم را داشته باشد. یک مدیر باید قبل از انجام هر کاری سبک مدیریت خود را تعیین کند زیرا انواع مختلفی از سبک های مدیریتی برای مدیریت کارکنان وجود دارد که هر کدام از آنها به شرایط و فاکتورهایی بستگی دارد.
انتخاب سبک مدیریت کارکنان:
همان گونه که گفته شد یک مدیر قبل از انجام هر کاری، ابتدا باید سبک مدیریت خود را انتخاب کند. که میتوان آن را به دو صورت مشارکتی و آمرانه در نظر گرفت.
- در سبک مدیریت مشارکتی، پرسنل طبق صلاحدید خود به انجام کارها می پردازند، کنترل و نظارت بر روی آنها کمتر است.
- در سبک مدیریت آمرانه، اکثر کارها طبق نظارت و دستور مستقیم مدیریت صورت می گیرد، پس در نتیجه آزادی پرسنل کمتر و در نتیجه سخت گیری و کنترل مدیریت بیشتر است.
برای مطالعه مقاله ویژگی های مدیر مالی موفق می توانید از این لینک استفاده نمایید.
از اصلیترین فاکتورها برای انتخاب سبک آمرانه یا مشارکتی، پرسنل تحت امر و میزان بلوغ آنها است. در این مورد میتوان چندین گزینه را در نظر گرفت.
- گزینه اول در مورد میزان زمان حضور شخص در سازمان است. همانگونه که اشخاص در هنگام استخدام، اطلاعات کمی در مورد نحوه انجام امور و فرایند ها در اختیار دارند و باید از همه چیز شناخت پیدا کنند. بنابراین باید مدتی سبک مدیر به صورت آمرانه و دستوری باشد و به مرور زمان به سمت مشارکتی سوق داده شود.
- گزینه دیگر در مورد نوع سازمان و مشاغل موجود در آن است.
- گزینه بعدی بستگی به میزان بلوغ پرسنل یک سازمان و سطح آگاهی آنها دارد. همانگونه که هر چقدر خودکنترلی بیشتری داشته باشند، بهتر است از روش های مشارکتی استفاده شود و برعکس.
- خودکنترلی پرسنل بستگی به فاکتورهای گوناگونی نظیر: تحصیلات، سن، سابقه کاری و ویژگی های شخصیتی آنها دارد که تشخیص آن بر عهده مدیر است.
- گزینه پایانی هم آن است که پرسنل یک سازمان را به چندین بخش تقسیم بندی کرده و متناسب با هر گروه یکی از سبک های مدیریتی آمرانه یا مشارکتی را در پیش گرفت. انتخاب این گروه ها نیز باز به عهده مدیر خواهد بود.
برای مطالعه مقاله مدیریت زنجیره تامین می توانید از این لینک استفاده نمایید.
خصوصیات یک مدیر خوب:
برای آنکه بتوان شرایط یک مدیر خوب را دارا باشید، باید دارای یک سری خصوصیات باشید که در اینجا به تعدادی از این خصوصیات می پردازیم.
- یک مدیر باید با خلاقیت خود از بکار گرفتن امکانات برای ایجاد یک ایده جدید استفاده کند.
- استفاده از فرصت ها برای انتخاب پرسنل برجسته.
- بداند که رعایت استانداردها در کارایی پرسنل موثر است.
- بین کارکنان فرقی نگذارد زیرا با این کار انگیزه کار از آنها گرفته می شود.
- هیچ ترسی از مشورت با نیروی جوان نداشته باشد.
- سعی کند که فضای رقابتی سالمی را در سازمان بوجود آورد.
- برقراری کلاس های کمک آموزشی برای پرسنل، جهت افزایش بهره وری و ارتقاء سطح دانش آنها
- انتقاد پذیر بودن
- در انجام امور با اعتماد به نفس کامل برخورد کنید.
- جواب هایی که می دهید، حتما از قبل در مورد آن فکر کرده باشید.
- متانت و فروتنی داشته باشید زیرا به ابهت شما می افزاید.
- برای مسایل مالی از حسابداران متبحر و باتجربه استفاده کنید.
- عملکردها را بصورت منظم بررسی و ارزیابی کند.
- برنامه های تشویقی و انگیزشی را برای پرسنل انجام دهد.
- از موضع قدرت صحبت کند.
- برای نشست ها و جلسات برنامه ریزی کند.
- برای افزایش و تقویت قابلیت های ذهن، از ورزش های فکری استفاده کنید.
- در جمع هیچکدام از کارکنان را سرزنش نکنید.
- یک سیستم مناسب برای حقوق دستمزد پرسنل در نظر بگیرید.
- در شرایط سخت بر خود مسلط باشید و نگذارید که کارکنان متوجه اضطراب شما بشوند.
برای مطالعه مقاله مدیریت سرمایه در گردش می توانید از این لینک استفاده نمایید.
سخن پایانی:
در پایان باید اشاره کرد همان گونه که پرسنل برای پیشرفت در کار خود، باید به وظایف خود به بهترین صورت عمل کنند، مدیریت این پرسنل هم باید نهایت دقت و توجه خود را بکار گیرد تا بتواند بهترین تصمیم ها را بگیرد. مدیریت باید در تصمیم گیری ها کاملا بی طرف باشد، و در بعضی از برنامه ریزی ها از پرسنل مشورت و نظر خواهی کند تا با این مشارکت پرسنل احساس مسئولیت پذیری بیشتری داشته باشند و روحیه کاری پرسنل را با برقرای امنیت شغلی در سازمان بالا برد. و اگر در زمینه مدیریت پرسنل خود با مشکلی مواجه شدید یا اینکه تصمیم دارید که روش بهتری را به کار بگیرید بهتر است که از یک شخص متخصص در این زمینه مشاوره بگیرید تا بتوان مشکلات را بصورت اصولی برطرف کرد و دوباره با آنها مواجه نشوید.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله نکات مهم در نوشتن بیزینس پلن را به شما پیشنهاد می کنیم.