مقالات مالیاتی

شرایط مالیات برای خریداران ارز

شرایط مالیات برای خریداران ارز

بعد از افزایش میزان مبادله ارز، مدیر بنیاد امور مالیاتی، از ذخیره تمامی داده های مرتبط با مبادله ارز اشخاص در مقر اطلاعاتی مالیاتی خبر داد. از این جهت مالیات بر حسب قوانین خاصی اخذ خواهد شد.

اولین قدم بنیاد مالیاتی برای ایجاد هراس در بین افرادی که با خرید و فروش عمده در بازار دلار و ارز، تنش ایجاد کردند و به نحوی باعث افزایش رشد قیمت دلار شدند، گردآوری طریقه کارگرفتن مالیات افرادی است که به خرید ارز می پردازند.

ذخیره سازی داده های اشخاص حقوقی خریدار ارز در مقر اطلاعاتی مالیاتی:

به گفته مدیر بنیاد امور مالیاتی، تمامی داده های مرتبط به اشخاص حقوقی خریدار ارز در مقر های اطلاعاتی مالیاتی ذخیره سازی می شوند و نهاد های مالیاتی بر اساس یکسری قوانین خاص عمل می کنند.

همچنین درباره شیوه اجرای این فرایند در مورد اشخاص حقیقی گفته شد که تمامی داده های مرتبط به اشخاص حقیقی هم بر طبق مقدار خرید ارز، ذخیره سازی شده و در کارگروه مربوطه مورد بررسی قرار می گیرد و داده های جدید به نهاد های امور مالیاتی مرتبط در استان ها فرستاده می شود.

در این مورد کارگروه بررسی، مودی را فرا می خواند و با طلبیدن سند و مدرک مرتبط، به بررسی سابقه فعالیت فرد با رابطه خرید ارز می پردازد. و احتمالا توسط همین ارزیابی ها، مشخص شود ارز به چه دلایلی خریده شده و در این راستا لازم است که معلوم شود که آیا فعالیت های شغلی فرد مرتبط با مبادله ارز است یا فقط جهت کسب سود و درآمد بیشتر به خرید ارز پرداخته است.

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع مشاوره مالیاتی می باشد.

مالیات برای خریداران ارز

مالیات برای خریداران ارز

شرایط لازم برای گرفتن مالیات از افراد مودی خریدار ارز که مبادله ارز با فعالیت شغلی اصلی آنها مرتبط است و افراد مودی که مبادله ارز با فعالیت شغلی آنها ارتباطی ندارد :

  • در صورتی که خریدن ارز با فعالیت شغلی فرد ارتباط داشته باشد و در گذشته به طریقی نهاد مسئول امور مالیاتی از وجودش آگاه شده باشد، فرایند دوباره گرفتن مالیات تعطیل می شود ولی اگر فعالیت اصلی فرد مرتبط با معامله ارز نباشد، به این معنی است که فرد یا درآمد خوبی از این راه به دست می آورد و یا آن فرد دلال ارز است.
  • در این مورد اگر بتوانیم دخل و درآمد کسی که باید مالیات بپردازد را مشخص کنیم، فرآیند آسان می شود ولی اگر این مورد ممکن نباشد بنیاد امور مالیاتی باید زمان مشخص فروش ارز را به دست آورد و اگر این مورد هم امکان پذیر نبود، برای مشخص کردن مقدار مالیات باید به حد متوسط بهای فروش ارز در سه ماه بعد از زمان خرید مراجعه شود.
  • در مواقعی امکان دارد یک فرد تا کنون هیچ سابقه خرید و فروشی نداشته باشد و پرونده ای در دست نباشد و برای اولین بار اقدام به فعالیت کرده باشد که در این حالت کار مشکل می شود. کارگروه بررسی که تکلیف انجام این ارزیابی ها را بر عهده دارد، باید بر اساس مدارکی که مودی ارائه داده یا داده هایی که خود جمع آوری کرده (مثل معامله بانکی) پرونده را ارزیابی کند.
  • در طریقه انجام اخذ مالیات، موقعیت و شرایط افرادی که به وسیله دیگر افراد، به مبادله و سرمایه گذاری در عرصه ارز پرداخته اند مشخص شده است. به عنوان مثال، فرد کارگزار یا دستیار باید از بهره و دستمزد خود مالیات بپردازد علاوه بر این، در صورتی که مودی مدعی شود که ارز ها را به فروش نرسانده است و ادعای آن تایید شود کارگروه بررسی، اختلاف ارزش خرید ارز با ارزش تعیین بهای ارز را در آخر سال بر طبق احتساب مالیات بر دخل می گذارد.

سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که چرا جدیدا نهاد امور مالیاتی اقدام به گرفتن مالیات از افرادی که به مبادله ارز می پردازند کرده است در حالی که در گذشته این چنین قانونی وجود نداشت؟

در حال حاضر به خاطر تحریم هایی که از طرف آمریکا صورت گرفته، اقتصاد ما بدون نفت است. این در صورتی است که ما می توانیم نفت بفروشیم ولی نه به صورت رسمی و مقدار فروش نفت در این موقعیت نامشخص است.

در این وضعیت سخت اقتصادی موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد، تهیه هزینه های دولتی در غیاب یا کم شدن درآمد حاصله از فروش نفت است.

پس برای تامین مخارج لازم است که به منظور ازدیاد درآمد حاصل از مالیات اقداماتی انجام شود و سیستم مالیاتی کشور را سامان یابد و به همین جهت، گرفتن مالیات از مبادله ارز به تصویب رسید.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله مالیات های گمرک را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای دریافت خدمات مالیاتی با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 4 / 5. تعداد آرا: 4

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *