انواع شرکت ها را می توان به دو دسته شرکت های مدنی و شرکت های تجاری تقسیم نمود که در این مقاله به معرفی انواع شرکت های تجاری می پردازیم.
نوع اول شرکت های تجاری:
شرکت های سرمایه ای، آنهایی هستند که در آن ها سرمایه دخالت دارد و مسئولیت و اختیارات سرمایه گذاران به نسبت سرمایه آن ها می باشد. به عبارتی صاحبان سرمایه در قبال قروض و تعهدات شرکت مسئولیت شخصی ندارند مانند شرکت ها سهامی و شرکت های با مسئولیت محدود.
نوع دوم شرکت های تجاری:
شرکت های شخصی، شرکت هایی که اعتبار و شخصیت شرکا در آن دخالت دارد و روابط نزدیک آن ها با یکدیگر اهمیت داشته و مسئولیت هریک از شرکا ضامن در مقابل اشخاص ثالث نا محدود و تضامنی است.
بدین معنی که اگر دارایی شرکت برای پرداخت بدهی ها کافی نباشد، بستانکاران می توانند مطالبات خود را از اموال شخصی شرکا تامین کنند مانند شرکت های تضامنی و نسبی.
شرکت های سهامی و تضامنی را درست در مقابل یکدیگر قرار می دهند و در شرکت سهامی شخصیت و اعتبار شرکا به هیچ وجه دخالتی ندارد و فقط سرمایه نقش اساسی را دارد. ولی در شرکت تضامنی اعتبار و شخصیت شرکا بیش از هر چیز شاخص شرکت است.
نوع سوم شرکت های تجاری:
شرکت های مختلط، آنهایی هستند که مسئولیت برخی از شرکا محدود به مبلغ اسمی سرمایه آن ها (شریک عادی) و مسئولیت پاره ای دیگر نا محدود (شریک ضامن) است. مانند شرکت های مختلط سهامی و شرکت های مختلط غیر سهامی.
نوع چهارم شرکت های تجاری:
شرکت های کمیتی، شرکت هایی هستند که تعداد شرکا در آن دخالت داشته و شرکا هیچ گونه مسئولیتی در قبال تعهدات ندارند و شرکت به خاطر رفاه و نیاز آن ها تشکیل می شود مانند انواع شرکت های تعاونی تولید و توزیع.
برگرفته از کتاب : حسابداری شرکت ها
مولفین :دکتر اسفندیار دشمن زیاری
حیدر فروغ نژاد
غلامرضا صفار زاده
ناشر : موسسه کتاب مهربان نشر
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله طبقه بندی شرکت های تجاری را به شما پیشنهاد می کنیم.