مقالات مالیاتی

تکالیف مالیاتی

تکالیف مالیاتی

تکالیف و وظایف مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی بخشی مهم و غیر قابل چشم پوشی می باشد که به چند دسته تقسیم می شوند که در این مقاله سعی شده است که مهمترین آنها شرح داده شود.

از جمله تکالیف مالیاتی مهم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

لازم به ذکر است که در صورت انجام ندادن هر کدام از این تکالیف مالیاتی، مشمول جرائم مالیاتی مربوط به آن خواهید شد. این تکالیف مالیاتی در چند دسته مختلف و در زمان های مختلفی انجام می شوند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

تکالیف مالیاتی قبل از شروع سال مالی:

قبل از شروع سال مالی، برخی عملیات مانند پلمپ دفاتر باید انجام گیرد. درخواست پلمپ دفاتر به استثنای سال اول ثبت، باید قبل از شروع سال مالی انجام شود.

اگر این دفاتر حتی یک روز بعد از شروع سال مالی تاریخ دفاتر ثبت شود، ممیز مالیاتی می تواند آن سال مالی شرکت را علی الراس اعلام نماید و باعث خسارت و جریمه برای شرکت می شود.

تکالیف مالیاتی قبل از شروع سال مالی

تکالیف مالیاتی قبل از شروع سال مالی

تکالیف مالیاتی روزانه:

اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به انجام عملیات ثبت و بایگانی مدارک خرید، فروش و هزینه در سیستم حسابداری و تحریر دفاتر کل و روزنامه می باشند. لازم به ذکر است که هر اندازه تاریخ سند و مدارک بهم نزدیک تر باشد کیفیت کار بالاتر است. این نکته را به خاطر داشته باشید که حداکثر زمان برای ثبت وقایع در سند حسابداری، نباید بیشتر از 20 روز شود.

تکالیف مالیاتی ماهانه:

یکی وظایف دیگری که برعهده شرکت هاست، انجام تکالیف ماهانه می باشد. این تکالیف شامل، تهیه و تنظیم و ارسال لیست بیمه و مالیات حقوق است که حداکثر مهلت ارسال آن یک ماه پس از اتمام ماه قبل می باشد.

لازم به ذکر است که عدم ارایه این لیست، در زمان مقرر ۱۰ درصد از مبلغ بیمه پرداختنی و عدم پرداخت به ازای هرماه ۲ درصد مشمول جریمه برای اشخاص حقیقی و حقوقی می شود.

تکالیف مالیاتی فصلی:

یکی از تکالیف فصلی که برعهده اشخاص و شرکت هاست، ارسال اظهارنامه ارزش افزوده می باشد که باید ۱۵ روز بعد از پایان هر فصل این اظهارنامه آماده و با استفاده از سامانه وی ای تی اقدام به ارسال آن کرد.

مهلت ارسال اظهارنامه دوره چهارم هر سال به دلیل تداخل با عید نوروز تا پایان فروردین ماه تعیین می گردد. اظهارنامه ارزش افزوده بر خلاف گزارشات ماده ۱۶۹ ق.م.م بصورت کلی بوده و اشخاص فقط اعلام می نمایند که چقدر خرید ، هزینه و فروش داشته اند.

عدم تسلیم اظهارنامه ارزش افزوده در موعده مقرر مشمول جریمه ۵۰ درصدی از مالیات می گردد و عدم پرداخت آن در موعد مقرر به ازای هر ماه، مشمول ۲ درصد جریمه خواهد شد.

تکالیف مالیاتی سالانه:

تکالیف سالانه از مهمترین تکالیف به شمار می رود، که به آن اظهارنامه عملکرد می گویند. کلیه اشخاص حقیقی تا پایان خرداد ماه و اشخاص حقوقی تا ۴ ماه بعد از اتمام سال مالی خود باید اظهارنامه عملکرد خود را بطور کامل تنظیم و و به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند.

اگر این اظهارنامه در موعد مقرر ارسال نگردد، امکان ارسال اظهارنامه الحاقی یا اصلاحی را از دست خواهید داد و شرکت علی الرس محسوب می شود.

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات معافیت مالیاتی می باشد.

انواع تکالیف مالیاتی

انواع تکالیف مالیاتی

بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده:

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در نشست علنی نمایندگان نوبت عصر روز یکشنبه، 14 مهر ماه سال جاری، در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده در خصوص سازوکار ثبت مودیان با شرایط خاص، پس از اصلاح ماده (19) این لایحه با 152 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 227 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.

ماده (19) لایحه:

  1. سازمان می‌ تواند برای اشخاص حقیقی که بیش از یک نوع واحد مشمول مالیات بر ارزش افزوده در یک مکان یا مکان ‌های متعدد دارند، در سامانه مؤدیان کارپوشه واحد ایجاد کند و مودیانی که دارای واحد مشمول مالیات بر ارزش افزوده در شعب متعدد هستند، مکلفند از یک کارپوشه واحد در سامانه مؤدیان استفاده نمایند.
  2. در مشارکت‌ های مدنی، اعم از اختیاری و قهری، اشخاص حقیقی در هر واحد مشمول مالیات، مکلفند از بین خود یک نفر را به عنوان نماینده واحد مشمول مالیات انتخاب کنند. تمامی تکالیف مالیاتی واحد مشمول مالیات، از جمله ثبت‌ نام و ثبت معاملات در سامانه مؤدیان و پرداخت مالیات توسط وی به نمایندگی شرکا انجام می ‌شود. در غیر این صورت، سازمان موظف است دسترسی واحد مزبور به سامانه مؤدیان را قطع و پایانه فروشگاهی آن را مسدود نماید.
  3. برای مؤدیانی که مکان ثابت برای شغل خود ندارند، محل سکونت آنان، از لحاظ امور مالیاتی ملاک اعتبار است، در صورتی که مؤدی مکان‌ های متعددی برای سکونت خود داشته باشد، مکلف است یکی از آنها را برای انجام تکالیف مالیاتی معرفی نماید. در غیر این صورت، سازمان یکی از مکان‌ های سکونت مؤدی را برای انجام تکالیف مالیاتی انتخاب و به وی اعلام می‌ کند.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله مالیات تکلیفی را به شما پیشنهاد می کنیم.

جهت برخورداری از انواع مشاوره مالیاتی با شماره 09120202822 تماس حاصل فرمایید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 3.8 / 5. تعداد آرا: 4

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *