مقالات مالیاتی

استرداد مالیات

استرداد مالیات

امروزه تقریبا هر شرکتی با مباحث ارزش افزوده و امور مالیاتی آشناست. همچنین بسیاری از شرکت ها در تلاش هستند که اطلاعات جامع و دقیق تری در این زمینه کسب نمایند.

در واقع می توان گفت که شرکت ها، با شناسایی اطلاعات بیشتر در زمینه ارزش افزوده و مالیات عملکرد خود را بهبود می بخشند.

در برخی مواقع نیز ممکن است به دلیل اشتباه در محاسبه مالیات، مالیات اضافی توسط سازمان امور مالیاتی دریافت گردد که در این گونه موارد، چنان چه بر اساس مدارک مستند مودی موضوع را اثبات و درخواست استرداد مالیات پرداخت شده اضافی را داشته باشد، اداره امور مالیاتی موظف است وجه مورد اشاره را ظرف یک ماه به مودی پرداخت نماید.

نحوه استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده:

با توجه به موضوع بخشنامه ۲۶۰/۹۷/۴۰ در اجرای بند ۴ مصوبات مورخ ۹۷/۰۲/۲۲ استرداد مالیات بر ارزش افزوده صرفا با اخذ اطلاعات حساب بانکی مودی صورت می پذیرد و پرداخت آن از طریق صدور چک در وجه مودی انجام نخواهد شد.

به بیان دیگر می توان گفت که سازمان امور مالیاتی از طریق اخذ شماره حساب بانکی و واریز مبلغ مورد نظر به حساب مزبور، اقدام به انجام آن می نماید و تحویل چک استرداد به مودی انجام نخواهد گرفت.

مشاوره مالیاتی

انواع استرداد مالیاتی:

بنابراین سازمان امور مالیاتی وظیفه دارد که در تمامی موارد مالیاتی که مالیات مازاد دریافت شده است، مابه التفاوت را به منظور جلوگیری از تضییع حقوق مودی به وی مسترد نماید.

برای انواع استرداد مالیاتی، دسته بندی زیر موجود است:

اقدامات مهم جهت استرداد مالیاتی:

با توجه به این که برداشت وجوه از خزانه دولت مستلزم رعایت ضوابط خاصی می باشد، لذا عملیات استرداد مالیات به خزانه واریز شده کمی پیچیده می باشد.

لذا می توان گفت، این امر با ارائه اسناد و مدارک مثبته به شرح زیر امکان پذیر می باشد:

  • برگه مفاصا حساب مالیاتی تا تاریخ استرداد
  • گواهینامه مالیات بر ارزش افزوده (مشمولین)
  • قطعی شدن تمامی مالیات ها تا تاریخ استرداد
  • اسناد و مدارک وجوه پرداختی (فیش واریزی یا پاسخ استعلام از کارفرما)

پس از اعلام نظر سازمان امور مالیاتی مبنی بر عدم قبول استرداد، مودی مالیاتی (متقاضی استرداد) حداکثر ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ اعلام نظر فرصت خواهد داشت تا در مورد رای هیئت حل‌ اختلاف مالیاتی درخواست رسیدگی نماید.

در صورتی که هیئت مذکور رای به استرداد دهد، اداره امور مالیاتی موظف است خسارتی به نرخ یک و نیم در صد (1.5 %) در ماه از تاریخ‌ دریافت تا زمان استرداد را به مودی پرداخت نماید.

موسسه مشاوران مطالعه مقاله برگ تشخیص مالیات را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.

قوانین مالیاتی موضوع استرداد مالیاتی

قوانین مالیاتی موضوع استرداد مالیاتی

قوانین مالیاتی موضوع استرداد مالیاتی:

بر اساس ق.م.م، ماده های زیر در مورد استرداد مالیاتی می باشد.

ماده 242 ق.م.م:

بر اساس این ماده، اداره امور مالیاتی موظف است در هر مورد که به علت اشتباه در محاسبه، مالیات اضافی دریافت شده است و همچنین در مواردی که‌ مالیاتی طبق مقررات این قانون قابل استرداد می باشد، وجه قابل استرداد را از محل وصولی جاری ظرف یک ماه به مودی پرداخت نماید.

تبصره:

مبالغ اضافه دریافتی از مودیان بابت مالیات موضوع این قانون به هر عنوان مشمول خسارتی به نرخ یک و نیم درصد (1.5 %) در ماه از تاریخ‌ دریافت تا زمان استرداد می باشد و از محل وصولی های جاری به مودی پرداخت خواهد شد.

حکم این تبصره نسبت به مالیات‌ های تکلیفی و علی الحساب های پرداختی در صورتی که اضافه بر مالیات متعلق باشد در صورتی که ظرف سه ماه از تاریخ درخواست مودی مسترد نشود، از تاریخ انقضای مدت مزبور جاری خواهد بود.

معافیت های مالیاتی

ماده 243 ق.م.م:

بر اساس این ماده، در صورتی که درخواست استرداد از طرف مودی به عمل آمده باشد و اداره امور مالیاتی آن را وارد نداند، مودی می تواند ظرف سی روز از تاریخ اعلام نظر اداره یاد شده از هیئت حل‌ اختلاف مالیاتی درخواست رسیدگی کند.

رای هیئت حل اختلاف‌ مالیاتی در این مورد قطعی و غیر قابل تجدید نظر است و در صورت‌ صدور رای به درخواست استرداد مالیات اضافی اداره مربوط طبق جز اخیر ماده ۲۴۲ این قانون ملزم به اجرای آن خواهد بود.

بنابراین باید به این نکته توجه داشت که پس از اعلام نظر اداره امور مالیاتی مبنی بر عدم قبول استرداد، مودی مالیاتی (متقاضی استرداد) فقط ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ اعلام نظر فرصت اعتراض خواهد داشت.

پس از طرح پرونده در هیئت و صدور رای، با توجه به قطعی بودن رای صادره، فقط می توان در اجرای ماده ۲۵۱ قانون مالیات های مستقیم، نزد شورای عالی مالیاتی اعتراض نمود.

ماده۲۵۱ ق.م.م:

مودی یا اداره امور مالیاتی می توانند ظرف مدت یک ماه ‌از تاریخ ابلاغ رای قطعی هیئت حل اختلاف مالیاتی‌، به استناد عدم ‌رعایت قوانین و مقررات موضوعه یا نقص رسیدگی‌، با اعلام دلایل ‌کافی به شورای عالی مالیاتی شکایت و نقض رای و تجدید رسیدگی را در خواست کنند.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله حل اختلاف مالیاتی را به شما پیشنهاد می کنیم.

جهت برخورداری از کلیه خدمات مالیاتی می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد آرا: 1

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *