مقالات حسابداری و حسابرسی

جریان نقدی

جریان نقدی

هر کسب و کاری برای موفقیت و ادامه مسیر خود نیاز به میزان قابل قبولی جریان نقدی دارد. برای ادامه روند جریانات نقدی، عواملی موثر هستند که در ادامه این مطلب به شرح این موضوع پرداخته شده است.

شناسایی عوامل موثر بر جریانات نقدی، می تواند اشخاص و کسب و کارها را در شناسایی و بهبود بخش های مربوط به جریان نقدی، یاری رساند که این کار باعث کاهش هزینه ها می شود و دقت مدیران و صاحبان کسب و کار را در مدیریت استراتژیک، بالا می برد.

عوامل موثر بر جریان نقدی:

همان گونه که در بالا گفته شد، جریان نقدی و شناسایی عوامل موثر بر آن بسیار حائز اهمیت می باشد و هر کدام از عوامل موثر بر جریان نقدی، دارای اطلاعات و ویژگی های منحصر به فردی هستند که در ادامه به این عوامل پرداخته شده است.

روز های حساب های دریافتی:

عامل روزهای حساب های دریافتی نشان دهنده میانگین تعداد روزهایی می باشد که مشتری، بدهی اقدام به پرداخت خود می کند که این پرداخت بایستی در شرایط اعتباری صورت گیرد.

بنابراین بایستی این موضوع را مورد توجه قرار داد که مشتریان معمولا بدهی های خود را به موقع پرداخت نمی کنند و این موضوع باعث می شود که تعداد روزهای بازپرداخت حساب های دریافتی افزایش یابد که در نظر داشتن آن، امری ضروری است.

لذا می توان از این رو نتیجه گرفت که فاصله زمانی بین صدور فاکتور و پرداخت آن، به شدت روی جریانات نقدی کسب و کار اثر گذار می باشد.

خدمات حسابداری شرکت ها

روزهای حساب های پرداختی:

روزهای حساب های پرداختی در واقع تعداد روزهایی می باشد که یک تامین کننده وجه و یا یک فروشنده، تصمیم به پرداخت وجه نقد می گیرد. به عنوان نمونه اگر مواد اولیه شرکت به صورت ماهانه تامین گردد و فروشنده شرایط پرداخت 30 روزه را تعیین نماید، یعنی شرکت 30 روز برای پرداخت صورت حساب خود فرصت دارد.

بنابراین می توان گفت که علی رغم حساب های دریافتی، معمولا وجه نقد سریع تر به فروشندگان و تامین کنندگان در کسب و کار پرداخت می گردد که می تواند فشار نقدینگی ایجاد نماید.

با توجه به این موضوع می توان گفت زمانی که شرکت تمام نقدینگی خود را صرف پرداخت به تامین کنندگان مواد اولیه کند، آن گاه مجبور می شود برای پرداخت مشتریان خود، انتظار بکشد و این امر باعث می گردد که بدون هیچ گونه نقدینگی، در بانک به فعالیت خود ادامه دهد.

روزهای کار در حال انجام:

در شرکت ها و سازمان های تولید کننده کالا، روزهای موجودی به طور میانگین به روزهایی گفته می شود که محصول تولید شده قبل از فروش در انبار قرار می گیرد. همچنین برای شرکت ها و سازمان های ارائه کننده خدمات به تعداد روزهایی گفته می شود که بین پرداخت دستمزد و مواد قرار دارند.

این موضوع نشان می دهد که کار مورد نظر به پایان رسیده است و فاکتور آن نیز صادر شده است. بنابراین می توان گفت که یکی از راه های بهبود جریان نقدی، فرآیند ساده سازی مدیریت کسب و کار است که در گردش کارها، دارای تاثیرات مثبتی از جمله موارد زیر می باشد:

  • کاهش تعداد کارها
  • کاهش تعداد روزهای کاری
  • ایجاد تاثیر مثبت بر جریان نقدی
  • ایجاد رضایت مشتری و جلب اعتماد وی
  • ایجاد انگیزه برای پرداخت به موقع

درصد تغییر قیمت:

این عامل روی درصدهای خاصی تمرکز می کند و باعث تغییرات مهمی از جمله موارد زیر می شود:

  • پیش گرفتن روند مثبت در کسب و کار
  • افزایش و یا کاهش نوسان قیمت
  • ارائه تخفیف های موقتی
  • پیش بینی افزایش قیمت مواد غذایی
  • نظارت بر حاشیه سود

موسسه مشاوران مطالعه مقاله مدیریت ارتباط با مشتری را به شما عزیزان پیشنهاد می نماید.

عوامل موثر بر جریان نقدی

عوامل موثر بر جریان نقدی

درصد رشد درآمد:

از آنجایی که اکثرا فکر می کنند افزایش میزان فروش در واقع یکی از روش های افزایش جریان نقدی، می باشد اما در برخی مواقع، افزایش فروش باعث تشدید مشکلات در جریان نقدی می گردد. در واقع فروش به پول نیاز دارد، یعنی هر کسب و کار برای تولید محصول و نگه داری آن بایستی هزینه پرداخت نماید.

همچنین برای فروش کالای تولید شده نیاز به بازار فروش هست که این بازار توسط بخش بازاریابی و سایر موارد مورد نیاز صورت می گیرد که خود دارای هزینه هایی می باشد. همچنین برای کسب و کارهای خدماتی، افزایش فروش به معنی افزایش ساعات تکمیل کار می باشد.

درصد بهای کالا های فروخته شده:

بهای تمام شده کالای فروش رفته، یا خدمات انجام شده، در واقع تمام بهایی می باشد که به طور مستقیم با تولید یک محصول یا خدمت در ارتباط است و کاهش آن، سطوح پایین تر را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد. مراحل کاهش بهای تمام شده کالای فروخته شده، شامل موارد زیر می باشد:

  • خرید مواد به صورت انبوه
  • مذاکره با تامین کنندگان
  • کاهش تلفات در تولید

خدمات حسابداری

درصد سربار:

سربار، به هزینه هایی گفته می شود که هر ماه رخ می دهند و شامل موارد زیر می باشد:

  • هزینه اجاره
  • هزینه اینترنت
  • هزینه آب و برق و گاز
  • هزینه تلفن
  • حقوق و دستمزد کارکنان
  • و سایر موارد مشابه

برای حفط این درصد بایستی هزینه های سربار را تحت کنترل قرار داد و بودجه را پیگیری نمود و مواظب افزایش هزینه ها بود که در نتیجه آن باعث می شود که هزینه های آینده پیش بینی شوند و بتوان جریان نقدی را کنترل نمود.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله کاهش هزینه سازمان را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای انجام کلیه خدمات مالیاتی می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد آرا: 1

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *