مقالات مالیاتی

مالیات اینفلوئنسرها

مالیات اینفلوئنسرها

رونق شبکه های اجتماعی، فضای بسیار مناسبی برای اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی به وجود آمده است و افراد غیر معروف به عنوان فردی محبوب و تاثیر گذار شناخته می شود و به آن ها اینفلوئنسر می گویند، این افراد، درحوزه های مختلف غذا، سرگرمی، سفر، تکنولوژی و … فعالیت و کسب درآمد های بسیار بالا می کنند.

امروزه بسیاری از کسب و کارها در فضای واقعی انجام نمی شود و بلکه این کسب و کارها وارد دنیای مجازی شده است. به همین دلیل برای دولت، فرصت بسیار خوبی است که دولت الکترونیک و کسب و کارهای مجازی را گسترش دهد.

این کسب و کارها به وسیله افرادی به نام اینفلوئنسر اداره می شود و توانسته اند از راه تبلیغات، درآمدهای بسیار زیاد و غیر متعارفی به دست بیاورند. بر اساس تصویب نمایندگان مجلس، کاربران فضای مجازی که دارای 500 هزار نفر دنبال کننده می باشند، برای تبلیغات خود مشمول مالیات بر درآمد می شوند.

سازمان امور مالیاتی کشور هم موظف می باشد که ظرف مدت دو ماه از لازم الاجرا شدن این بخش، دستورالعمل لازم را برای تبلیغات این کاربران تهیه کند و به تایید وزیر اقتصاد و امور دارایی برساند. سازمان امور مالیاتی برای اجرای این بند، باید لیستی از این مودیان تهیه کند و درسایت این سازمان قرار دهد.

البته توجه داشته باشید که این قانون برای اینفلوئنسرهایی می باشد که دارای بیشتر از 500 هزار نفر می باشند و دارای تبلیغات زیادی هستند و به همان نسبت، درآمد بسیار بالایی پیدا کرده اند و ممکن است که پشت این تبلیغات و درآمد یک سلبریتی و یا فرد دیگری باشد.

خدمات مالیاتی و حسابداری

خطای مالیات بر اینفلوئنسرها:

کارشناسان برای این مصوبه شروع به انتقاد کردند و بر این عقیده می باشند که تعداد فالوور دلیلی بر مشخص شدن میزان درآمد نمی باشد و به دنبال آن هنرمندان فعال در شبکه های اجتماعی و اینفلوئنسرها هم انتقاد کردند و بر این عقیده می باشند که در برابر ارائه مالیات باید تسهیلاتی از دولت داشته باشند و وقتی هیچ تسهیلاتی در برابر بهبود شرایط کاری از دولت ندارند، برای چه چیزی باید مالیات پرداخت کنند.

زیرا هر روز خبر تهدید به فیلتر شدن شبکه های اجتماعی مطرح می شود و به صورت مداوم قیمت اینترنت بدون کیفیت افزایش پیدا می کند، بنابراین به عقیده این افراد، دولت چگونه می تواند توقع پرداخت مالیات از این گروه را داشته باشد.

درآمد اینفلوئنسرها

درآمد اینفلوئنسرها

درآمد اینفلوئنسرها چقدر است:

با توجه به آمار به دست آمده مشخص شده است که در اینستاگرام، بیشتر از 50 پیج وجود دارد که دارای بیشتر از 3 میلیون دنبال کننده دارد و 600 پیج وجود دارد که بیشتر از 1 میلیون دنبال کننده دارد.

هر ویدئوی کمپین های تبلیغاتی شرکت های مختلف برای صفحات اینستاگرام حدود 5 تا 100 میلیون می باشد. هر کدام از این اینفلوئنسرها روزانه تعدادی از این تبلیغات را در صفحات خود به صورت استوری های تبلیغاتی برای دنبال کننده های خود به اشتراک می گذارند.

بر اساس یک برآورد آماری به دست آمده، مشخص شده است که مجموع درآمد 600 اینفلوئنسر مطرح اینستاگرام دریک سال، مبلغی برابر با درآمد سازمان صدا و سیما از تبلیغات می باشد.

خدمات حسابداری

مالیات بر فالوور به جای مالیات بر درآمد:

نظر بعضی از منتقدان بر این است که تعداد فالوور نمی تواند مرجع خوبی و درستی برای مشخص کردن درآمد این صفحات نمی باشد، زیرا بسیاری از این صفحات دارای فالوورهای فیک می باشد و این تعداد تاثیری بر درآمد پیج ندارد. تعداد زیاد این فالوورها بیشتر اعتباری برای ویترین پیج می باشند.

بر عکس آن هم وجود دارد و برخی از صفحات وجود دارد که تعداد فاوورهای بالایی ندارند، ولی دارای درآمد قابل توجهی می باشند. عقیده کارشناسان بر این می باشد که جدای از تعداد فالوورها و چگونگی کسب درآمد، نسبت به درآمد این افراد، مالیات مشمول شده وضع گردد. بر این اساس و عقیده، تمامی این اشخاص نسبت به میزان درآمد خود مشمول مالیات می شوند.

البته به این نکته توجه داشته باشید که بسیاری از این تبلیغات دارای قرارداد نمی باشد و به صورت توافقی انجام می شود و معیار درستی برای سنجش درآمد فعالیت شبکه های اجتماعی نمی باشد.

مالیات بر فالوور به جای مالیات بر درآمد

مالیات بر فالوور به جای مالیات بر درآمد

کاربران پر طرفدار اینستاگرام:

به طور کلی کاربران پر طرفدار اینستاگرام به دو دسته تقسیم می شوند:

سلبریتی ها: آن ها افراد مشهوری هستند که به وسیله بازیگری، خوانندگی، وزشکاری و یا موارد دیگر به شهرت رسیده اند و چه بسا که محبوب هم می باشند و این شهرت آن ها برای حضورشان در اینستاگرام نمی باشد.

اینفلوئنسرها: آن ها افرادی هستند که به وسیله اینستاگرام به شهرت رسیده اند و به وسیله تولید محتوا در این شبکه ها درآمدزایی می کنند. در واقع شهرت خود را مدیون این شبکه ها می باشند.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله مدیریت سود واقعی و تعهدی را به شما پیشنهاد می کنیم.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی تلفنی می توانید با شماره 0912020822 تماس بگیرید.

رای شما به این مطلب

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد آرا: 0

از اینکه این مطلب مفید نبود عذرخواهی میکنیم

اجازه بدهید ما این مطلب را مفیدتر کنیم!

لطفا نظر خود را در بهبود این مطلب با ما در میان بگذارید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *